Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vrácení položek do hlavní nabídky [Vyřešeno]  (Přečteno 2640 krát)

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
Vrácení položek do hlavní nabídky [Vyřešeno]
« kdy: 02 Června 2007, 20:10:28 »
Trochu jsem si hrál s nastavením hlavní nabídky a nechtěně se mi podařilo odstranit položky "Programování" a "Příslušenství" (stačilo v levém panelu "Menu:" chytit jednu z položek a táhnutím ji někam přesunout a už byla pryč). Snažil jsem se chybějící položky vrátit, ale nemohu najít způsob, jakým to provést (mimo přeinstalování celého systému, což by nejspíše bylo zbytečné).

Zkoušel jsem přidávání položek a instalování nových programů přímo pod tyto sekce, ale nic z toho nepomohlo. Nevíte náhodou, jak z tento problém vyřešit? Předem děkuji za všechny pomocné odpovědi.
IBM ThinkPad T42, Pentium M 1.7 GHz, 768 RAM, ATI Mobility Radeon 32 MB, 60 GB HDD
Kubuntu 8.04 s KDE
"Cracky? Sériová čísla? Co to je?"

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 02 Června 2007, 20:14:26 »
Zkusil bych se podívat do Systém > Volby > Hlavní nabídka (nebo rovnou spustit Alacarte). Tam se to menu dá upravovat, mohlo by to tam být.

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2007, 16:21:54 »
Děkuji za rady. O nastavení nabídky jsem sice věděl, ale nijak hlouběji jsem ji nestudoval.

Podařilo se mi všechny položky uvést do původního stavu, avšak problém je stále v tom, že při nainstalování nové aplikace zařazené do složky Programování nebo Příslušenství se spuštěč aplikace automaticky nepřiřadí do menu (u druhého účtu to normálně funguje). Mám za to, že systém chápe ručně přidané složky "Programování" a "Přislušenství" jako běžné (tzn. je možnost je v editaci hlavní nabídky uvést "do původního stavu" [u jiných položek, které už tam byly (např. systémové nástroje) je tato možnost zašedlá]).

Díval jsem se, jestli nastavní hlavní nabídky není uloženo někde v souboru v domovské složce, ale zatím se mi ho nepodařilo najít. Tím by se možná dalo hodně věcí vyřešit.
IBM ThinkPad T42, Pentium M 1.7 GHz, 768 RAM, ATI Mobility Radeon 32 MB, 60 GB HDD
Kubuntu 8.04 s KDE

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 03 Června 2007, 18:32:45 »
Citace: ObiSkyWalker
Díval jsem se, jestli nastavní hlavní nabídky není uloženo někde v souboru v domovské složce, ale zatím se mi ho nepodařilo najít. Tím by se možná dalo hodně věcí vyřešit.
je uložené v ~/.local/share/desktop-directories, zazálohujte a potom odstráňte, mne sa tak obnovilo pôvodné menu.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
« Odpověď #5 kdy: 03 Června 2007, 19:50:01 »
Citace: dumi
je uložené v ~/.local/share/desktop-directories, zazálohujte a potom odstráňte, mne sa tak obnovilo pôvodné menu.
Hmm, zkoušel jsem to, ale menu se mi neobnovilo, akorát u těch přidaných položek zmizely názvy a ikony. Místo nápisu tam bylo "alacarte-made-8" (složka Programování) a "alacarte-made-9" (Příslušenství).

Koukal jsem se do celého adresáře "share", ale tam se mi nepodařilo najít žádné nastavení k vlasnostem složek v menu. Možná to je ještě někde jinde.
Kubuntu 8.04 s KDE

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
« Odpověď #6 kdy: 14 Června 2007, 00:16:19 »
Po krátkém hledání jsem našel složku ~/.config/menus kde jsou uloženy nastavení celé hlavní nabídky v XML formátu. Moc jsem se s tím nepáral, vymazal jsem to a nabídka se při novém přihlášení obnovila do stavu, v jakém byla na počátku.

Tímto považuji celý problém za vyřešený :-) Ještě jednou děkuji všem za pomoc.
Kubuntu 8.04 s KDE

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.