Docela souhlasim. Reknete mi, o kolik je rozdelovani disku pri ..ehm.. textove instalaci Windows XP jednodussi, nez je graficke klikatko pri na-pet-kliku-instalaci ubuntu...
Me posledni dobou dost ..nevim - stve?.. jak kdyz neni neco "naprosto jednoduchy, ze to pochopi i moje babicka, tak to neni dobry". Vsichni, co porovnavaji Windows a Linux, tak vidi na linuxu vecny instalace ovladacu, hledani po netu na forech atd. Jasny, kdyby Windows XP mely tak dobrou komunitu na foru, jako treba Ubuntu, situace by byla z meho pohledu stejna (taky bych treba procital fora a hledal tam pomoc a informace).
Najednou vsichni zapomenou na to, jak ctrnact dnu instalovali ve Windows novou WiFi kartu, ktera zpusobovala havarie systemu v pravidelnych pulhodinovych intervalech. Navic - sakra - je to pocitac, slozite zarizeni, na kterem se kloubi desitky dilu od ruznych vyrobcu. Proste k ovladani pocitace je treba mit nejake zakladni znalosti, bez nich to nejde. A je jedno, jestli se jedna o Windows nebo o Linux. Nedavno jsem daval intro znamemu, ktery sedel u pocitace (Windows Vista) poprve. Neznal nic. Dvojklik, maximalizace atd. Tomu je jedno, jestli se to jmenuje Vista nebo Feisty. Ovladace si nenainstaluje ani na Vistach, ani na Ubuntu, tak co. Dalsi - dost podstatna vec, je znamy deadpoint, kdy vyrobci kaslou na drivery pro linux, protoze je malo pouzivany; a linux je malo pouzivany, protoze nema kvalitni drivery.
Btw. postavte cloveka, ktery vzivote nepral, pred pracku a nezapomente zduraznit, at to vypere s vyvarkou. Pak ho postavte pred pocitac s Linuxem a pred pocitac s Windows. Myslim, ze nepozna rozdil v obtiznosti ovladani ani jednoho z techto tri zarizeni.