Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Qt4.2.1  (Přečteno 3068 krát)

vitas

• Návštěvník
Instalace Qt4.2.1
« kdy: 22 Listopadu 2006, 15:04:39 »
Dobry den, chtel bych poprosit o radu ...

Pri programovani bych potreboval pouzit Qt4.2.1. Ze stranek Trolltechu (http://www.trolltech.com/developer/downloads/qt/x11) jsem stahnul instalaci a postupoval podle navodu ...

./configure
make
make install

Vsechny priklady se prelozily a funguji. Problem nastane, kdyz zkusim pomoci qmake vygenerovat vlastni Makefile. Linux nepouzije nove vznikly qmake verze 4.2.1, ale stary qmake knihovny Qt3.x, ktera se nainstalovala implicitne se systemem.

Tusim, ze by byly potreba prenastavit systemove promenne, ktere Qt resp. qmake vyuziva, ale netusim jake a jak.

Dekuju moc
Vitas

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2006, 15:13:53 »
Neni v update-alternatives? Pomoci neho by to melo jit nainstalovat.
Jinak qt4 je v balickach (ale jenom 4.2.0).
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

johniez

• Návštěvník
    • http://www.johniez.com
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2006, 23:00:55 »
Kdyz jsem nedavno resil jak zajistit aby uzivatel vygeneroval spravny Makefile qmakem (verzi 4), taky jsem hledal jak na to, kdyz ma clovek vice verzi, nebo jak zajistit aby nepouzil verzi 3 se kterou by kompilace selhala. Nenasel jsem zadnou systemovou promennou, kterou by se to dalo nastavit, ani parametr v project filu.
Vse zalezi na verzi qmaku, kterou pouzijes. Pokud pustis qmake verze 3, vygenerujou se cesty na verzi 3. Pokud pustis qmake verze 4, bude to na qt4. To ze ti qmake vygeneroval Makefile pro Qt3 rika, ze jsi pouzil ten spatny. Musis tedy najit spravny qmake a spustit to s nim. U mne v systemu mam qt4kovej v /usr/bin/ a qt3kovej v /usr/qt/3/bin/, ale to muze byt zavadejici, neni to ubuntu. Doufam ze jsem to napsal srozumitelne :-). Proste potrebujes spustit qmake ktery jsi nainstaloval s Qt4kou, mel bys vedet kde to je ;-)

zigi

• Aktivní člen
  • *
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2006, 18:37:09 »
no a az je najdes, tak si jednoduse vytvoris aliasy, treba qmake3 a qmake4
..:: be free - use kubuntu ::..

vitas

• Návštěvník
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #4 kdy: 24 Listopadu 2006, 01:05:08 »
uz to beha. vsem diky moc. vitas

hacck

• Návštěvník
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #5 kdy: 03 Dubna 2007, 09:10:16 »
Hezky den, mam asi trapny dotaz, ale jak nainstaluji Qt do systemu? Mam Ubuntu EE, pouzivam KDevelop a podle wiki jsem nainstaloval Qt3 Designer. Jenze pokud v KDevelopu dam new project->C++->QMake project->application a dam prelozit tak mi to hodi chybu, ze nemam qmake. Co mam tedy udelat? Tady na foru jsem nenasel nic jineho nez toto vlakno.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Instalace Qt4.2.1
« Odpověď #6 kdy: 25 Června 2007, 13:02:09 »
V KDEvelop dej import existing projekt. Tam dej cestu na to kde máš *.ui soubor z designeru a zadej že je to QT aplikace. Pak by to mělo jít.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.