Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Externi disky& jak nastavit automount ? [Vyřešeno]  (Přečteno 2037 krát)

KloBass

• Návštěvník
Externi disky& jak nastavit automount ? [Vyřešeno]
« kdy: 09 Června 2007, 09:52:53 »
mam dva externi disky oba jsou od seagatu oba sata oba maji stejny kastlik na externi disk. oba maji pouze ntfs filesystem - jeden ma 200gb druhy 160gb

po pripojejeni mi 160gb namountuje  v pohode 200gb namountuje ale pouze pro roota :-/

zapsane v fstabu je nemam (ani je tam nechci - chci zjistit jak to je s tim "automountem" nebo co to je) v gnome je "neco" mountuje automaticky jak toto "neco" nastavit? jestli to jde :) a jak tomu "neco" rict aby mountovalo pod ntfs-3g filesystemem? (ntfs-3g mam nainstalovany a zapnuty)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 09 Června 2007, 15:31:36 »
Já pořád sedím na Dapperu (rok stará verze) ale co vím, tak automount je pořád v relativně žalostném stavu...

O automount se stará tzv HAL (Hardware Abstraction Layer) který si podle mě dělá co chce a jak se mu chce... Občas mi i flashky mountuje jen pro roota...
Můžete se prohrabat v jeho konfigurácích, ale nevím kam se s tím dá dospět...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

KloBass

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 12:51:41 »
no... dobre je to vyreseno... nejak jsem si pokazil system a stejne jsem tam mel bordel :) a nepovedlo se mi rozjet suspend2 ani system potom takze nova instalace a uz to jede normalne :) oba se mountuji i pro usery :) netusim cim to bylo

KloBass

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2007, 10:12:00 »
jinak jsem to vyresil zapisem do /etc/fstab - pomoci uuid=XXXXXX se nemusim bat ze se mi dve zarizeni budou nejak hadat :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.