Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firehol v Ubuntu server 7.04  (Přečteno 1820 krát)

Vladimír

• Návštěvník
Firehol v Ubuntu server 7.04
« kdy: 28 Srpna 2007, 11:54:38 »
Pokoušel jsem se rozchodit firehol na routování podle článku http://wiki.ubuntu.cz/Firewall%2C_router%2C_gateway píše se tam sice, že to v 7.04 nefunguje ale skusil sem to a nefunguje to. Nevíte někdo proč nebo nevíte kde by byl nějaký funkční návod?

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2007, 12:59:15 »
Tedy, jaxi, "pisou ze to nefuguje, zkusil jsem a nefunguje" ..... nevim, mate potvrzeno, ze je to pravda. Co vic si lze prat ?

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2007, 13:11:37 »
Našel jsem několik návodů, jak to rozchodit. Prakticky to vypadalo tak, že se měl editovat ten hlavní skriptový soubor toho fireholu. Ale bohužel mi nefungoval ani jeden z návodů. Mám Ubuntu 7.04 server. myslím, že jednodušší bude to namlátit ručně do iptables. Doporučuju naházet přes příkazovou řádku základní pravidla a pak je uložit pomocí iptables-save > /etc/iptables.conf. Pak už je pohodlnější editovat tenhle konfigurák. Pak stačí do souboru /etc/network/interfaces přidat k některé síťovce  pre-up iptables-restore < /etc/iptables.conf a je to hotový...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2007, 13:16:05 »
Kdybyste sem dal některý z těch návodů, hned bychom měli šanci se aspoň zamyslet
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.