Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: internet O2 v Ubuntu 7.04  (Přečteno 1450 krát)

jirka1159

• Návštěvník
internet O2 v Ubuntu 7.04
« kdy: 15 Července 2007, 17:29:45 »
Jsem laik a zrovna jsem naistaloval, jako 2. system Ubuntu 7.04, prisel mi jednoduchy, graficky pekny a ne moc slozity, ale po uspesny instalaci, jsem si chtel nainstalovat internet, mam O2 ADSL USB MODEM, ale kdyz jsem kliknul na SETUP, takm i to psalo, nejaky ty reci, ze to nejde atd. Nevim co s tim, poradite mi pls nekdo? diy moc

Guest

• Host
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2007, 08:41:58 »
klikl na SETUP? Rada: Jméno vašeho modemu se slovem linux do googlu a uvidíte. Pokud má váš modem ethernetový výstupo, volte rozhodně jej (nechápu jak si ještě dnes může někdo pořídit USB modem).

jirka1159

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2007, 10:28:07 »
no ja ten modem mam uz pres rok a linux jsem nainstaloval pred 2 dny, zkousel jsem to vyhledat, jak ste rikal, mam Aethra ADSL USB STARMODEM XB PPPoE a njespi to asi na ten linux nepujde :(

Guest

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2007, 18:42:18 »
Takz jsem teda hledal a je to prekérka. Z diskuze na abclinuxu.cz je, že to někdo rozběhal, ale s mnoha překážkami (přes který se vy určitě nedostanete). Ale někdo tam napsal, že vyjednal s O2 výměnu. Tak neváhejte a zkuste to také, je to opravdu ideální řešení (přes ethernet to funguje bezovladačově a připojuje se to samo, bez vaší interakce, stačí zapnout a serfovat).

Poznámka k té výměně. Trvejte na tom, že to v Linuxu nefunguje a vy funkci vyžadujete. A nebojte se kdyžtak doplatit si na vyšší model (trvejte na ethernetovém rozhraní). I kdyby jste s Linuxem sekl, výhody tohoto řešení (z technického hlediska) se vám vyplatí i ve Windows.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.