Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl - co teď?  (Přečteno 3354 krát)

Balaam

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« kdy: 07 Června 2007, 17:44:49 »
Zdravím všechny uživatelé linuxu. Jsem tupý, bývalý uživatel Winu a tak jsem si řekl, že skusím Linux... Tučňáky já rád, to nebyl problém, ale někde jsem viděl aplikaci Beryl v akci. Říkám si fain, proč ne. Sosnu, nainstaluji (synaptic), jenže jsem našel jen v aplikacích - systémové nástroje - Beryl Settings Manager. Poradí mi nějaká dobrá duše prosím, jak to spustit? Moc děkuji předem.

Balaam

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2007, 17:53:43 »
ojoj, mám Ati Radeon X1600 Pro 512, to bude asi problém, že? :( Stále se to nedá nějak rozjet? Či nějaká stejně pěkná alternativa?

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Beryl - co teď?
« Odpověď #2 kdy: 07 Června 2007, 17:54:40 »
sudo apt-get install beryl-manager
v menu potom spustíte beryl manager, v systray se vám objeví červený diamant, přes který se dá zapnout beryl jako okení manager...
Hlavně si projeďte wiki, aby se neobjevil jeden ze známých problémů (chybějící rámy oken, kompletně nefunkční beryl aj.)...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Beryl - co teď?
« Odpověď #3 kdy: 07 Června 2007, 17:55:18 »
Takže co se ATi týče, tak ta by s OS ovladačem měla fungovat...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Vojtin

• Host
Beryl - co teď?
« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2007, 17:56:15 »
no musíš mít funkční 3D akceleraci a nainstalovanej beryl, to se ti projeví tak, že po restartu (nebo odhlašení a přihlášení) budeš mít v panelu takovej diamant (v tray)

Balaam

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2007, 18:09:21 »
i po spuštění diamant nemohu najít :(.  předpokládám, že system tray je v pravo nahoře, ale nic. Zkusím restartovat, pak odinstalovat, nainstalovat a kdyžtak si sem zas postěžuji xD. Trpělivost prosím :).

Vojtin

• Host
Beryl - co teď?
« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2007, 18:51:07 »
odinstalace a instalace nic neřeší v tom diamanu to musí bejt.

Balaam

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #7 kdy: 07 Června 2007, 18:57:58 »
tož tak spustím, vytvořím si profil, nebo tak (prostě ten diamant v tom manageru vidím), ale v žádné liště ne. Nemusí se to tam nějak přidat? Popř. jak? Na mě musíte pomalu, mam linux 2-hý den

Skeletonix

• Host
Beryl - co teď?
« Odpověď #8 kdy: 07 Června 2007, 19:00:12 »
Pokud máte Ubuntu 7.04, zvolte: Systém → Volby → Efekty prostředí a ty aktivujte. A měl by vám jet 3D desktop. Není nic jednoduššího :p

Balaam

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #9 kdy: 07 Června 2007, 19:03:08 »
pokaždé, když aktivuji ty efekty prostředí, linux "zbělá" (bílá obrazovka) a konec :(.

makso

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #10 kdy: 19 Června 2007, 17:00:26 »
Ubuntu pouzivam len cca 2 tyzdne, ale pokusim sa poradit, kedze som mal rovnaky problem (gk ATI x1950pro).

1. Bolo potrebne nainstalovat ATI ovladace.
 - System -> Administration -> Restricted Drivers Manager -> treba oznacit "ATI accelerated graphics driver"

2. Instalacia XGL
 - staci postupovat podla navodu na https://help.ubuntu.com/community/CompositeManager/Xgl

Dufam, ze toto pomoze

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Beryl - co teď?
« Odpověď #11 kdy: 19 Června 2007, 20:52:36 »
Citace: Balaam
pokaždé, když aktivuji ty efekty prostředí, linux "zbělá" (bílá obrazovka) a konec :(.
1) Co máte za grafiku a ovladače na ní?
2) Co máte za verzi Beryla
3) Bílé okno při startu tu několikrát bylo, je to bug... Jen to teď nemůžu najít, jak to řešit
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

fritzek

• Aktivní člen
  • *
Beryl - co teď?
« Odpověď #12 kdy: 05 Července 2007, 22:52:57 »
Citace: jakub.lucky
Citace: Balaam
1) Co máte za grafiku a ovladače na ní?
2) Co máte za verzi Beryla
3) Bílé okno při startu tu několikrát bylo, je to bug... Jen to teď nemůžu najít, jak to řešit
Take jsem tento problem resil, ale nestoji to ani za pokus. V Beryl manageru nastavit rendering->indirect rendering a melo by to chodit. Ovsem rychlost je k placi. Jine reseni "whitescreenu" jsem nenasel. Nejlepsi reseni, jak zprovoznit Beryl, kdyz mate ATI kartu je vymenit ji za NVidii. Ja jsem takhle dnes vymenil Ati X700Pro za GF6600. Clovek, se kterym jsem to menil ma ted lepsi 3d vykon ve widlich a ja mam zase lepsi 3d vykon v Linuxu a mnohem mene problemu.
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

Frenkfil

• Návštěvník
Beryl - co teď?
« Odpověď #13 kdy: 13 Července 2007, 10:54:10 »

V XGl spustit z konzole   beryl-manager --no-force-window-manager

a mel se vedle hodin ukazat diamant a pak spustit v konzoli

beryl-xgl --use-copy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.