Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nahravani zvuku v Audacity  (Přečteno 2987 krát)

woyta

• Návštěvník
nahravani zvuku v Audacity
« kdy: 04 Května 2007, 18:31:55 »
Ahoj, mam nasledujici problem:

snazim se nahrat zvuk v Audacity, zvuk se sice nahraje, ale na pozadi je hodne vyrazny sum (nebo spis piskot)

v Audacity je pro nahravani a prehravani nastavene OSS: /dev/dsp, pokud zvolim Alsu, tak to napise nasledujici hlasku: Error while opening sound device. Please check the input device settings and the project sample rate.

Zvukovou kartu mam nasledujici:

00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)

Sum se obevuje i pokud zakazu Capture. Zvuk z CDROM mechaniky je vypnuty.

Pouzivam Ubuntu 7.04

Diky moc za radu,

Vojta Kozak

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2007, 12:47:52 »
Takhle Audacity řve, když je puštěný nějaký jiný program využívající Alsu. Mám stejnou zvukovku i systém (ale používám Audacity Beta, což je ale jedno). Když nahrávám, chce to vypnout všechny programy co pouštějí zvuky (což může být vedle hudebního přehrávače i Gaim, Skype, dokonce i Firefox s Flashplayerem) a pak teprve pustit Audacity. Někdy musím dokonce restartovat alsu:

Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/alsa-utils restart.

Pak všechno funguje jak má. Teda až na to že mi Audacity standardně ve FF strašně zasekával při nahrávání, takže jsem si musel zkompilovat novější verzi (snadné).
Promise her anything, but give her GNU.

woyta

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2007, 22:24:03 »
Ahoj, diky za radu. Zda se ale, ze to nepomohlo. Vsechny programy, ktery by mohli vyuzivat alsu jsou vypnuty, vypnul jsem i systemovy zvuk ESD. V Audacity mam pro nahravani nastaveny: ALSA: HDA NVidia: ALC861 Analog (hw:0;0)

rkamen

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2007, 01:49:55 »
Zkus nainstalovat balíček alsa-oss a audacity pak spouštět pomocí aoss audacity. Viz http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3014 nebo http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3192.

woyta

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2007, 16:12:51 »
Funguje, diky moc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.