Dobrý den,
pokorně prosím o radu.

Pořídil jsem wifi kartu Edimax EW 7128g, mimoto mám ještě aktivní síťovku na desce (eth0) Ubuntu (Feiesty Fawn) kartu zřejmě správně identifikovalo, při kliknutí na ikonu sítě se zobrazil seznam dostupných AP. Když jsem se ale pokusil na nějaký připojit, chvíli to vypadalo, že se pokouší obdržet IP, ale pak počítač vytuhl tak, že pomohl jen tvrdý restart. Po několika pokusech jsem zpanikařil a jal se instalovat ovladače z
http://rt2x00.serialmonkey.com/wiki/index.php/Main_Page a z
www.ralinktech.com.tw (někde jsem tyto odkazy vygooglil)
Až pak mě napadlo, jestli se nemohla wifi síť nějak tlouci s eth0 a že jsem měl "Drátové připojení" nejprve zkusit zakázat. Takto jsem nainstaloval nové ovladače podle návodu a ty asi odebraly ty původní z jádra. Rád bych to ještě zkusil s ovladačem, který byl aktivní defaultně, je možné nějak situaci vrátit?
Jinak karta částěčně funguje, ale jen při ručním nastavení AP, nesmím mít povolenu možnost "Cestovní připojení", kde by se lépe přepínalo mezi AP, ale bohužel nějak neobdržím IP (nastavena je přes DHCP). Zároveň nejde AP měnit žádnou wifi-utilitou (zkoušel jsem jich asi 5).
Zopakuji dotaz: je možné nějak aktivovat původní ovladače v jádře? Popřípadě neměl by někdo nápad jak zprovoznit "AP browsing" přes "cestovní připojení" či nějakou utilitku?
Moc děkuji a omlouvám se, pokud je můj dotaz stupidní, jsem ještě lama.