Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Edgy - kernel panic  (Přečteno 2598 krát)

derk

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« kdy: 27 Října 2006, 12:53:06 »
Zdravim, funguje nekomu Edgy na Epii? Dapper bez problemu a edgy po upgradu konci na kernel panic. Stahl jsem si liveCD a vypalil (md5 sedi) a to same.

Na webu jsem nasel jen: https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/linux-source-2.6.17/+bug/63134
a to vypada, ze prestoze byla chyba vcas hlasena, nikdo se tim nezabyval :(

Zadnej workaround se tam nenabizi, nevim co ted dal.

Martin Böhm

• Návštěvník
    • osobni stranky
Edgy - kernel panic
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2006, 23:20:21 »
No, to vypadá jako pěkný oříšek ... Nevím, co by se dalo udělat v současné době. "Šťouchl" jsem do lidí v IRC kanálu #ubuntu-kernel, aby alespoň okomentovali tuto chybu, ale jestli to udělají, to zaručit nemůžu. Přihlásil jsem se k odebírání informací o této chybě (jako Vy), pokud se osobně dozvím něco nového, dám vám vědět.

Nicméně věřím, že do pár dní se objeví první workaround. Pokud ne, zkuste prohledat Internet; Linux je poměrně rozšířený a já osobně našel alespoň nápad na každou chybu, kterou jsem v něm zatím zažil.

derk

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2006, 18:27:44 »
pomohlo acpi=force

Martin Kulich

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« Odpověď #3 kdy: 05 Května 2007, 15:57:26 »
Zdarec.
Aktualizoval jsem na edgy a mam s novym jadrem uplne stejnej problem. Je tu vsak jeden rozdil a sice, ze acpi=force nepomuze.

Nevedel byste nekdo, co s tim? Muzu kdyz tak zaslat screen...

Martin Kulich

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2007, 17:08:50 »
Zkousel jsem upgrade na feisty, ale je tu stejnej problem. Kernel 2.6.20 i 2.6.17 hlásí kernel panic, popsaný výše.

Zkusil jsem tedy test - vypálil jsem livko feisty a zkousel jsem na ruznych pocitacich. Nejvice me vsak zarazilo, kdyz jsem to zkousel u dedy:
Jemu nabehlo a me vyhodilo kernel panic.
Pritom mame temer stejny sestavy - odlišnosti:
                                           ja                                               deda
     - procesor:          Intel Celeron 2.8GHz                Intel Pentium 4 2.66GHz
     - graf. karta:       ATI Radeon X550 256MB              to same, jen 128MB
     - RAM:                 2x 512MB                                             1x 512MB
     - dalsi veci typu: modem, bluetooth, webkamera, tiskarna

Zkousel jsem u obou udelat vypis z lshw, lisi se to jen v castech irq (mohl by mi nekdo pls vysvetlit, co to je?) a v casti ide:0.

Opravdu nevim, co s tim mam delat. Ubuntu sice funguje na kernelu 7.04, ale zde nemuzu rozchodit 3d akceleraci. A taky asi nebude v poradku, ze mi kulha kernel, kdyz na temer identickem pocitaci beha. Sice to bezelo z livka, ale to nebezelo ani u me, a navic je na nem kernel 2.6.20...

Prosim poradte nekdo ....

Martin Kulich

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2007, 17:08:27 »
Nyni jsem zkontroloval i BIOS, je nastaven uplne stejne, takze se opravdu lisime snad jen v procaku...

Nemel byste nekdo na pujceni procesor do socketu 775? =)
Zkusim ho sehnat a uvidim...

Martin Kulich

• Návštěvník
Edgy - kernel panic
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2007, 09:21:15 »
Uz jsem sehnal i novej procak a stčale nic, takze uz fakt nevim, cim by to mohlo bejt...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.