Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s jádry DAPPERA  (Přečteno 1482 krát)

froggy

• Návštěvník
Problém s jádry DAPPERA
« kdy: 23 Července 2006, 15:27:48 »
Upgradoval jsem Breezy na Dappera ovšem nové jádro odmítá fungovat. Při nabíhání (2.6.15-26-amd64-k8) se start zasekne na hlášce "Waiting for root filesystem" a to asi na minutu. Poté se objeví hláška, že daný disk (/dev/sda5) neexistuje. Mimochodem jedná se o disk na SerialATA, základní deska je Asus s čipovou sadou nForce, procesor je AMD Sempron64. Nabootuju-li jádro, co zůstalo po Dapperovi (2.6.12-10-amd64-k8), systém najede vpořádku. Konfigurace obou jader v GRUBu je naprosto totožná. Nevíte, co s tím?

Mimochodem - Dappera jsem si i stáhl jako LiveCD ve 32bitové verzi, ale to už nenajede vůbec. S žádnou starší verzí Ubuntu, ani s jinou distribucí (SUSE, Mandrake) podobné problémy nejsou.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Problém s jádry DAPPERA
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2006, 15:42:36 »
již se to tu řešilo viz "Waiting for Root filesystem po aktualizacii na 6.06"
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=2104
Prosím, zkuste nejdřív funkci "hledat" než položíte dotaz, ať se fórum častem nestane nepřehledným gulášem. Děkuji

froggy

• Návštěvník
Problém s jádry DAPPERA
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2006, 15:56:16 »
Díky za info, asi jsem špatně hledal. Je to ovšem dost smutné - že tento dost drsný BUG od vydání DAPPERU nebyl schopen nikdo opravit. Já si kernel ještě překompiluji, ale začátečníky to asi pěkně potrápí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.