Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rychlost připojení v Kubuntu 7.04 - TL-WN551G  (Přečteno 1382 krát)

hecubah

• Návštěvník
Rychlost připojení v Kubuntu 7.04 - TL-WN551G
« kdy: 30 Srpna 2007, 17:20:05 »
Už delší dobu se potýkám s problémem rychlostí bezdrátového připojení v Linuxu. Před nedávnem jsem instaloval Win Vista a Ubuntu 7.04. Když se mi v Ubuntu podařilo nastavit bezdrátové připojení, měl jsem 'svojí' rychlost downloadu cca 900 kb/s. Ve Vistách se objevil problém, kdy rychlost připojení klesala až na 60 kb/s. Toto jsem vyřešil aktualizací ovladačů. Všechno běželo normálně, dokud jsem nepřešel na Kubuntu 7.04. Internet se sice připojil, ale rychlostí 2-17 kb/s, což nestačilo ani na stáhnutí nejnutnějších balíčků aktualizací. Protože jsem myslel, že problém jen tak nevyřeším, instaloval jsem zpátky Ubuntu, kde se tento problém bohužel objevil také, ačkoliv připojení bylo o něco rychlejší (cca 60 kb/s). Po dost dlouhém hledání jsem našel ovladače madwifi, které jsem ovšem nebyl schopen zkompilovat. Nakonec jsem z madwifi.org stáhl balíček madwifi-tools pro i386 architekturu (mám procesor AMD64 Athlon 2800+, ale 32bit Kubuntu). Tím se rychlost připojení zvýšila na cca 300 kb/s, dokud jsem ovšem neaktualizoval systém. Problém se vrátil a už do toho nechci zasahovat bez dalších znalostí systému. Jsem v Linuxu naprostý začátečník, ovládám jen minimum pro správu systému. Nwconfig i nwlist se dávají normální výsledky. Vůbec, jakoby všechno bylo v pořádku, jenom rychlost je velmi nízká. Používám adaptér TL-WN551G s čipsetem AR5005G, připojení je kódováno WEP hexadecimálním klíčem. Prosím o radu, co mám se stávající situací dělat, protože v Linuxu internet potřebuji kvůli práci a C kompilátoru. Stáhl jsem kompletní ovladače madwifi-0.9.3, ovšem jsou ve zdrojových souborech a make vypisuje docela dost chyb, víceméně chybějící knihovny(natolik kompilačnímu programu make zase nerozumím). Zřejmě nemám stažené nějaké balíky, které potřebuji. Zřejmě jiná cesta, jak tyto ovladače nainstalovat, není, a rady běžně dostupné nefungují(make clean, make a install prostě nestačí, viz chybějící knihovny). Rád bych věděl, jestli se mám dále pokoušet instalovat madwifi ovladače(archiv má cca 3,4 MB) nebo jestli existuje nějaká 'elegantnější' cesta. Jak jsem se zmínil výše, jsem začátečník, takže mi mohlo něco důležitého uniknout. Pls poraďte mi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.