Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prokletý nvidia driver gfx karty  (Přečteno 2056 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
prokletý nvidia driver gfx karty
« kdy: 06 Září 2007, 19:20:33 »
Zdravím

možná už je to trochu monotématické a řešilo se to tu, nic u mě nepomáhá - snažím se nainstalovat NVIDIA GeForce 3 Ti200 driver a nejde mi vůbec nic (mám Xubuntu 7.04, reinstalil jsem, dřív bylo všechno ok). Zkoušel jsem restricted-manager, nvidia-glx, nvidia-glx-new, nvidia-glx-legacy a binární drivery přímo od NVIDIE, tady jsou výsledky:

(vše následující je po instalaci daného ovladače, změně ovladače v xorg.conf z "nv" na "nvidia" a spuštění startx, vše instaluju při vyplých xkách i stoplém gdm)

restricted-manager - po startx hláška Failed to initialize nvidia kernel module
nvidia-glx - to samé, případně hláška že kernel module je verze 7184, verze driveru nějakých podivných asi 9615 (to snad je dokonce úplně jiná sorta driverů pro novější karty)
nvidia-glx-new - zřejmě tuto starou kartu nepodporují, hláška no device found
binární drivery:
- 1.0 - 7185 se nainstalovaly ale startx hlásí že kernel module je verze 7184 a driver 7185
- 1.0 - 7184 při instalaci dojde k chybě při kompilaci kernel modulu, při instalaci bez kernel modulu startx naběhnou, ale mají velmi podivný xorg.conf + nejde zvášit rozlišení nad 1024x768 (ani editací xorg.conf) a není rozchozená ani podpora opengl
- 1.0 - starší - při instalaci chyba kompilace kernel modulu
nvidia-glx-legacy - startx se rozběhnou, není rozchozená podpora opengl, nejde změnit rozlišení

a tak se ptám, je nějaký univerzální postup jak systém úplně vyčistit od všecho NVIDIÁCKÉHO tak, aby fungoval standartní postup (nvidia-glx, nvidia-kernel-common, nvidia-glx-config enable, reboot)?

zkoušel jsem už spoustu a spoustu věcí, nechce se mi znovu reinstalit, nejde třeba nějakým způsobem kompletně přeinstalovat xorg? nepomohlo by to?

Díky za nápady!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Rawen

• Aktivní člen
  • *
prokletý nvidia driver gfx karty
« Odpověď #1 kdy: 07 Září 2007, 00:20:05 »
byl jsem netrpělivý, zvláště poté, co jsem problému věnoval 6 hodin čistého času a nic nepomohlo, reinstaloval jsem a první co udělal bylo nainstalení restricted driverů pomocí restricted manageru --- vše funguje, radím všem - PRVNÍ CO UDĚLEJTE PO REINSTALLU - ROZJEĎTE SI AKCELERAC GR.KARTYI!!!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.