Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Adobe Premiere Elements  (Přečteno 4849 krát)

radims

• Návštěvník
Adobe Premiere Elements
« kdy: 24 Května 2007, 12:46:19 »
Ahoj,

mám trochu problém. Koupil jsem si videokameru a občas potřebuju sestříhat a upravit domácí video. Zatím na to používám Kino v Ubuntu, jenže mi to nestačí. Zkoušel jsem i Cinelerra, Jahshaka a další a nějak mi nic nesedí. Uvažuji, že bych si koupil Adobe Premiere Elements 3.0, která není moc drahá ($99), jenže nevím, jestli to rozběhám v Ubuntu. Máte s tím někdo zkušenosti, pod wine nebo CrossOver?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2007, 13:15:49 »
Co program Kino ?
Je sice pro KDE, ale vyhovovat by mohl... nebo Avidemux

co se týče CrossOver, zkuste to u přímo na jejich podpoře (když už je to placený produkt)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Robert

• Stálý člen
  • **
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2007, 00:14:16 »
kino mu nevyhovuje, a  ne všechno co začína K je pro KDE :-)  premiere ve wine neběží rozhodně, crossover nevim, ale moc bych tomu nevěřil.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2007, 12:44:24 »
Jestli chceš kupovat střihací program, pořiď si MainActor. Je pravda dražší, ale také kvalitnější než Adobe Premiere Elements. Do linuxu nic lepšího z komerčních aplikací  neseženeš, navíc běží nativně.
 Lze stáhnou a vyzkoušet zdarma, na sestříhaném videu je pak vodoznak. http://www.mainconcept.com/site/?id=954

radims

• Návštěvník
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #4 kdy: 02 Června 2007, 12:52:40 »
MainActor znám, opravdu jsem chtěl Adobe Premiere, ta ale nejede.

Zatím to řeším Cinelerrou, bohužel docela často padá. Asi zkusím 64bit verzi.

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2007, 09:52:40 »
Taky sem používal premiere a nic srovnatelného na linuxu není (snad jen možná nějaké nedostupné profi záležitosti ... ?!?) Naučil sem se tedy stříhat v cinelerra a po překonání prvotních problémů sem sní velmi spokojen. Nestabilita je hodně daná konfigurací, knihovnami a podobně, ale u verze 2.1 je to už mnohem lepší.
Momentálně řeším akorát jeden problém: potřebuji naanimovat rovnoměrný pohyb kamery (zmenšeného obrazu přejíždějícího před pozadím) ale klíčováním při použití křivky v timeline se mi průběh vždy plinule rozbíhá a na konci zase spomaluje. Nevíte někdo náhodou jak se dá křivka v klíčovaném bodě zalomit na ostrý přechod ? Pokud někdo víte jak na to, budu moc rád za radu. Nikde sem na to odpověď nevygoogloval ... :(
Zatím sem to teda řešil posunutím klíče hodně mimo snímek, aby samotný pohyb v projektoru byl už uprostřed křivky, tudíž relativně rovnoměrný. Hodně krkolomné ... :/
Díky i za jiné postřehy ze cinelerry!
Viděl že světlo je dobré ... Gn 1,4

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2007, 16:40:33 »
Tak už sem na to přišel sám (metoda zkouška omyl)! Stačí na konkrétní klíč kliknout se zmáčknutým ctrl a nastavuji baziérovu křivku dle libosti !!! :)

filmoman

• Návštěvník
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #7 kdy: 30 Července 2007, 11:56:38 »
Ahoj prosím Vás o pomoc. Mám v programu Adobe Premiere sestříhaný film (110 minut), a teď ho nemůžu dostat na placku (dvd) ve správném formátu obrazu. Když dám export to DvD vypadne to , ale uprostřed čeného pole je takový pidiobrázek, a klasický DvD přehrávač to nechce vzít. Strávil jsem nad tím střihem cca 200 hodin a teď jsem v koncích. Smiluje se někdo dřív než vezmu kladivo a rozmlátím tu bednu na kousky. Zatím jsem stříhal jen 16mm,kde stačily nůžky. Prosím pomozte a napište mi někdo postup pochopitelný pro blbce, kterým asi jsem. Děkuju moc Petr

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #8 kdy: 01 Srpna 2007, 10:20:37 »
Tak se mi to zdá trochu mimo na tomhle fóru?! To máš jako sestříhané na widlích nebo ti běží premiere pod wine na ubuntu ? to asi ne !? Každopádně pokud to máš kdekoli vyexpertuj to z premiery zpět do dv formátu (předpokládám že si stříhal dv materiál) a pak použij externí nástroj na encoding do mpeg2 a následný authoring. Já jsem ve widlích používal cannopus encoder a adobe encore (všechno drahé záležitosti). Na ubuntu to můžeš prohnat  třeba přez avidemux a pak udělat menu v mandvd, třeba ... pokud si začátečník asi by bylo dobré něco si o tom přečíst třeba na ... linuxzone
nebo ... tvfreak
a nebo si sám něco vygooglovat
přeji pevné nervy a radost z práce !!

LPK

• Aktivní člen
  • *
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #9 kdy: 03 Srpna 2007, 13:32:00 »
No a co prubnout KdeNlive - je to ted hodne oziveny projekt na strih videa, umi multi track, prolinacky strih i par filtru tam je a je to svim zpusobem podobne Vegasu - na domaci strih je to prijemnejsi nez Cinelerra (ikdyz timeline v cinelerre je vynikajici, ale jinak ovladatelnost jak Blender :D ). Je i v balicku pro Ubuntu a kdyz si pridas repo do zdroju tak se ti bude kazdy tyden aktualizovat - ja Kdenlive pouzivam radsi nez Cinelerru. Co se tyce Kina tak to jsem nepochopil co tim pani vyvojari mysli, .alespon pro me soft takrikajic nepouzitelny ... cauky
tradiční bordel + Nvidia :-)

Luman

• Návštěvník
    • HEMIstudio
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #10 kdy: 05 Srpna 2007, 21:12:33 »
Kdenlive sem zkoušel kdysi a hodně věcí mi tam nefungovalo , ale bylo to dávno možná se věci změnili , zkusím kouknout :) Jinak Blender Taky super!! když si na to člověk zvykne, nechce nic jiného !!! :)

robinek

• Aktivní člen
  • *
Adobe Premiere Elements
« Odpověď #11 kdy: 30 Srpna 2007, 22:03:40 »
Citace: radims
Ahoj,

mám trochu problém. Koupil jsem si videokameru a občas potřebuju sestříhat a upravit domácí video. Zatím na to používám Kino v Ubuntu, jenže mi to nestačí. Zkoušel jsem i Cinelerra, Jahshaka a další a nějak mi nic nesedí. Uvažuji, že bych si koupil Adobe Premiere Elements 3.0, která není moc drahá ($99), jenže nevím, jestli to rozběhám v Ubuntu. Máte s tím někdo zkušenosti, pod wine nebo CrossOver?
ahoj chtel jsem se zeptat jak jsis nainstaloval jahshaka ? nejak jsem nenasel binarni balicky dik
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.