Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hra vyžaduje CD v mechanice [vyřešeno]  (Přečteno 1893 krát)

Dandys

• Návštěvník
Hra vyžaduje CD v mechanice [vyřešeno]
« kdy: 08 Září 2007, 11:35:30 »
Vytvořil jsem image z CD hry Disney Prasátko a jeho velký piknik. Ve fstab jsem nastavil, aby se mi image připojovala po startu systému:
Kód: [Vybrat]
/home/dandys/Games/Images/Piglet/piglet.iso /media/cdrom2 iso9660 ro,loop,auto 0 0Image se v pořádku připojí, ale hra vyhodí okno, abych vložil CD s hrou. Pokud dám CD do mechaniky hra se bez problému spustí, ale protože je to pro dceru, chci aby nemusela nic dělat, jen zapnula počítač a klikla na ikonu. Ve Woknech, jsem image mountoval k virtuální mechanice a fungovalo to bez CD. Ještě doplňuji, že hru samozřejmě spouštím pomocí wine, kde možná nějaké nastavení je, ale já ho neznám. Nebo mám zadat jiné parametry ve fstab? Všiml jsem si, že skutečné CD mechaniky tam mají udf,iso9660.
Dá se v linuxu vytvořit virtuální mechanika? Myslel jsem si, že pokud připojím image CDčka, tak to bude vypadat jako virtuální mechanika automaticky. Zatím se však zdá, že se hra "oblbnout" nenechá.
Moc díky za radu.
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE 6800, Athlon XP 2200+, chipset nForce2
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE FX5600, Celeron 900MHz, chipset i815

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2007, 11:51:19 »
No spíš to asi bude tím, že wine si to nepřebere.
Teď to nevím z hlavy, ale zkuste winecfg a jestli se Vám tam ukazuje namountované iso jako nějakej disk ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2007, 17:00:15 »
Jak už psal Viper - ve winecfg v sekci Disky nastavte adresář s virtuálním CD jako Jednotku CD-Rom a všechno by mělo chodit...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Dandys

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2007, 22:55:16 »
SENZACE  !!!
Je to přesně tak jak jste mi poradili:
winecfg -> karta Disky -> Přidat a zadat cestu k namountlé image
Nyní to funguje bezvadně.
Velice děkuji !
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE 6800, Athlon XP 2200+, chipset nForce2
Kubuntu 10.04 Lucid Lynx - NVIDIA GeFORCE FX5600, Celeron 900MHz, chipset i815

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.