Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Leadtek WinFast DTV2000 H  (Přečteno 6206 krát)

myles

• Návštěvník
Leadtek WinFast DTV2000 H
« kdy: 13 Ledna 2007, 09:23:54 »
Dobry, pouzivam TV tuner Leadtek WinFast DTV2000 H. Jedna se o hybridni kartu. tzn digitalni a analogove vysilani. Nema nekdo zkusenosti se s provoznenim teto karty. Kartu linux najde v pohode. Ovsem s jeji funkcnosti uz je to horsi. :( Ve windows s dodanym softwarem bez problemu funguje na jednicku. V linuxu se mi nepodarilo zprovoznit nic, ani analog ani digital a ani radio. Ovladacem jsem se jeste nazabyval. S digitalnim prijmem je v nasi oblasti problem, takze zatim pro mne pripada v uvahu jen analog. A zde je podlemne problem, ze linux nevi jak kartu prepnout mezi analog a digital. Obraz na nekdy napr. v Tvtime, xawtv sumi, nekdy ale taky ne! Chova se to uplne nahodne. I kdyz obraz sumi, tak se nepodari nic naladit. Tak prosim kdo by neco uzitecneho videl, tak at napise. Pomohl by i prispevek od uzivatele jineho hybridu, jelikoz si myslim ze toto bude problem vsech. Diky ;) ( jeste dodam ze pouzivam Ubuntu 6.10 )

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2007, 17:21:11 »
Přemýšlím o koupi stejné karty. Díval sem se po internetu po ovladačích na Linux, jenže výrobci poskytují jen Windowsacke drivery... Ještě budu hledat. Pokud by někdo něco našel, napište sem. Moc nám pomůžete. Díky.

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2007, 17:29:22 »
Tady je strucny navod i s diskusi o sporovzneni jak kartys samotne tak analogoveho prijimani.
http://www.abclinuxu.cz/blog/Mylesuv_zapisnik/2007/1/17/165617

maza

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2007, 12:24:39 »
Citace: myles
S digitalnim prijmem je v nasi oblasti problem, takze zatim pro mne pripada v uvahu jen analog. A zde je podlemne problem, ze linux nevi jak kartu prepnout mezi analog a digital. Obraz na nekdy napr. v Tvtime, xawtv sumi, nekdy ale taky ne! Chova se to uplne nahodne. I kdyz obraz sumi, tak se nepodari nic naladit.
Mám uplně ten stejný problém, výše uvedený odkaz mi taky nepomohl. Ubuntu 7.04 kartu správně detekuje, ale nedokážu nijak prepnout mezi analog a digital (DTV nechytnu), TVtime nabízí pouze zdroj television. Prosím, nemáte někdo tuto kartu zprovozněnou jak s DTV (zatím mě nezajímá), tak s analog - mám kabelovku. Nebo pokud se najde někdo, kdo je ochoten pomoci, dám sem výpisy. (teď to píšu z WXP, kde můžu na wide obrazovce zároveň pracovat a mít v okně TV, to je taky co bych chtěl pod Ubuntu :-) )

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2007, 12:28:05 »
Koupil jsem USB Aver hybrid a pod Tvtime mi jde analog. Sice bez zvuku, ale jde. Spusťte to z terminálu a koukněte na výpis.
Je dobré dát prvně:
Citace
sudo tvtime-scanner
Snad jsem ten příkaz napsal dobře.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

maza

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2007, 12:43:54 »
DTV2000H je PCI, USB karty dle ohlasu na forech jedou celkem dobre. Tento prikaz jsem zkousel, ale opravdu to vypada, ze nedokazu prepnout na analog a tak scan nic na digitalu nenajde (nemam signal). Karta vypada fakt ze je dobre rozpoznana i nainstalovana, problem bude to prepnuti na analog. Ani na cizich forech jsem nic konstruktivniho nenasel. K veceru budu na linuxu, tak sem hodim výpisy, pokud mate nekdo nejaky napad, napiste co presne sem mam dat :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.