Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak otestovat jestli je SMTP správně zabezpečeno ?  (Přečteno 3974 krát)

kejml

• Návštěvník
Jak otestovat jestli je SMTP správně zabezpečeno ?
« kdy: 20 Září 2007, 21:16:50 »
Zdravím ve spolek,

můj provider mi zrušil službu doménového koše a tak jsem se před pár dny konečně odhodlal k instalaci Postfixu. Teda spíš byl jsem donucený se odhodlat ... :o)

Po dloooouhém laborování jsem přišel na to, jak to zprovoznit a dnes mi to začalo fungovat...V podstatě jde jen o to, aby mi to přišlou poštu přesměrovalo na moji adresu na gmailu (prozatím nevím,jak tam zprovoznit funkční a zabezpečený server s POP3).

Všechno mi funguje, ale mám strach, jestli jsem všechno dobře zabezpečil. Nerad bych se dostal do situace že mi přes to někdo bude posílat lidem tisíce spammů apod. A taky mi tam běží i web a pár dalších věcí.

Poradíte mi někdo, jak např. otestovat, jestli je SMTP port skutečně nepoužitelný pro odesílání e-mailů, případně doporučit nějaké jednoduché vychytávky,které zlepší zabezpečení ? V Linuxu jsem začátečník a nevím, jak si ověřit, jestli je vše OK...

Díky moc za každý tip !!

Kamil

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2007, 22:09:23 »
Do goglu napiste: "test smtp relay" nebo "open relay test" a uvidite.

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2007, 22:36:59 »
Citace: Pavelp
Do goglu napiste: "test smtp relay" nebo "open relay test" a uvidite.
Díky moc za tip ! Výsledek ze 17 testů je "All tests performed, no relays accepted." Tak to asi můžu spát klidně, že ? ;-)

antton

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2007, 22:38:05 »
Zkus se pripojit na ten smtp server telnetem na port 25. Pokud to bude chtit jmeno a heslo, tak je to zabezpeceny. Tak me to ucili ve skole :) , tak doufam, ze je to spravne...

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2007, 08:56:00 »
Citace: antton
Zkus se pripojit na ten smtp server telnetem na port 25. Pokud to bude chtit jmeno a heslo, tak je to zabezpeceny. Tak me to ucili ve skole :) , tak doufam, ze je to spravne...
Když se na to připojím telnetem, tak mi to vypíše : 220 domena.cz ESMTP Posftix (Ubuntu)...

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Září 2007, 20:50:20 »
Zabezpeceni SMTP serveru spociva prakticky pouze v jedne veci. Server musi dorucovat postu zvenku jen a jen pro domenu, na ktere "sedi". Pro jine domeny musi postu odmitnout. To je vse. Da se to jeste vylepsit a Postfix to umi, ze nedorucuje i pro nezname usery v te domene. Jestli Vam testy probehly dobre, je velka pravdepodobnost, ze pres Vas nejde relayovat spam a to je zakladni a postacujici pozadavek. Esmtp 220 znamena, ze postfix umi enhanced sadu prikazu a ceka na dalsi prikazy. Muzete pokracovat trebas:
mail from: lump
rcpt to: nejakyuzivatel@domena.cz

Uvidite, co Vam rekne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.