Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sluchátka vs. repráky po padesáté páté  (Přečteno 2153 krát)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Sluchátka vs. repráky po padesáté páté
« kdy: 23 Září 2007, 15:38:38 »
Tak jsem si čerstvě vychutnal instalaci na svůj nový FS 3545. Byla sice natřikrát, jelikož jsem šťoura trochu a vždycky jsem cosi přenastavoval, až už jsem nevěděl, kam jen to kolečko, co držím v ruce, patří. Už po několikáté mne Ubuntu mile překvapilo, dokonce i akcelerace funguje hned.

Jediné co ne a ne a nejde je detekce sluchátek - vše hraje současně.

Zkusil jsem laborovat s konfiguráčkem, s mizivým výsledkem.. Zkusil jsem dopsat:

Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel model=acer...ale i jiné možnosti jako =fujitsu, laptop etc. na konci. Jenom v případě toho aceru přestaly chodit repráky a šla jen sluchátka - ruční přepínání bez reakce.

Zkusil jsem i
options snd-hda-intel model=z71v position_fix=1, taky nic.

Je v tom
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)Tak už nevím coby...
.
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #1 kdy: 23 Září 2007, 17:06:35 »
mam ten samy problem a nejde mi vyresit uz pekelne dlouho.. dokonce jsem to snad vic nez pred pul rokem reportoval na alse..
jedine co mohu doporucit je precist si dokumentaci k alse a zejmena parametry se kterymi lze nabootovat.. dle referenci na netu jsem pochopil, ze v nekterych pripadech to muze pomoci..
viz.: /usr/share/doc/alsa-base/driver

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2007, 18:06:41 »
Díky, no, pak nezbývá než tam nacpat ten acer a mít extra bedýnky. Přitom se to tváří jako vcelku banalita - tedy když to srovnám s čímkoliv jiným.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2007, 12:11:44 »
ne, po precteni konkretne dvou neprilis slozitych dokumentu jsou videt i dalsi cesty a moznosti.. option 'acer' je jen jedna z mnoha.. sam uvidite.
good hunting

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2007, 20:35:38 »
Tak když tam dáte acer a pomocí úprav zobrazíte surround, můžete jím vypnout repráky a sluchátka hrajou :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.