Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cista instalacia Ubuntu Studio  (Přečteno 4148 krát)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
Cista instalacia Ubuntu Studio
« kdy: 05 Prosince 2007, 14:32:42 »
Nazdar, mam momentalne dappera, chcem si dat 7.10 ale vaham medzi ubuntu a ubuntu studio.
Co poradite ?
Btw. je bezpecne pokial mam samostatnu home particiu, ze by sa mi nieco behom instalacie stratilo, na zalohu celeho home nemam miesto na disku...
Dneska vecer to uz chcem preinstalovat, tak sa radsej predtym este spytam, nez to risknem.

P.S. : Obsahuje Ubuntu Studio presne tie iste balicky ako klasicke ubuntu + nieco naviac, alebo je osidene nejakym sposobom ?
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

luisah

• Závislák
Re: Cista instalacia Ubuntu Studio
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2007, 14:44:21 »
Ubuntu Studio nemám, ale pokud vím, obsahuje více multimediálních aplikací, nevím jestli je o něco ochuzené oproti klasickému Ubuntu.
Pokud Budeš instalovat na samotnou partition, a home tedy na oddělené, mělo by se ti to při ručním výběru rozdělení disků, zobrazit home partition a tak stačí si zkontrolovat, aby se home neformátovala. Pak by to mělo být bezpečné, ale všude ti napišou, že bezpečné je si zazálohovat home - takže nejbezpečnější je si zazálohovat home. Já jsem instalovat 3x a home vždy zůstala nedotknutá. :)

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2007, 15:20:40 »
trochu se v tom teď babrám, co se týče nové instalace GG ... možnosti:

1. nainstalovat distribuci s připojením home, ale tady se mi nelíbilo, že v podstatě máš na home konfiguraci prostředí a programů, které používáš ... to ti pak v nové distribuci může udělat dost chaoz

2. nainstalovat distribuci i s vlastním home na jeden disk (vytvoř si uživatele se stejnýn jménem a přihlašovacími údaji, jako už máš) ... a starý /home připojit přes /media, odladíš si distribuci, o data by jsi neměl přijít (pokud neodškrtneš formátovat ... i když záloha je záloha), až všechno odladíš, nakopíruješ skryté soubory popř. data na starý /home, a v posledním kroku starý /home připojíš zpátky

pozn.: asi bych si zjistil nejprve, co Ubuntu studio všechno obsahuje ...

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuStudio

... pak bych se rozhodl, jestli není lepší nainstalovat jen Ubuntu a z repozitářů si vybrat programy, které budu potřebovat

nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2007, 15:40:08 »
Ja Ubuntu-Studio mam a mozem ti ho vrele doporucit. Vsetko mi tam slape nejako lepsie a rychlejsie (startujem za 22 sekund)ako u klasiky GG - Ma to odlahcene jadro - tak asi preto. V zakl. instalacii budes mat hromadu multimedialnych aplikacii + tvorba filmu, hudby, bude tam Jack, spusta veci na grafiku. Doinstalujes si potom lahko Synapticom nieco do kanclu, SSkype atd - ale to uz je nic. Ubuntu-Studio pouzivam na vsetko a povedal by som, ze obsahuje akosi menej chyb a nerozchoditelnych problemov (zvuk) ako klasicky GG. Takze do toho. 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2007, 15:57:58 »
kerberostk:
Není problém před instalací si všechny konfigurační soubory na Home smazat a nechat jen své data. Tím se tomuto "chaosu" vyhneš, ale pokud ti vše funguje, máš vše dobře nastavené, nevidím důvod proč si nastavení, ktré funguje mazat.
hase:
Ty jsi nevěrný Zenwalk :)

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2007, 16:19:50 »
luisiah:
můj příběh začíná kliknutím na "Přejít na vyšší verzi 7.10" ... byla to chyba a přišel jsem v podstatě o dobře vyladěnou Feisty ... najednou skoro nic nefungovalo, pořád nějaká chybová hláška, nešlo pomalu ani změnit prvky prostředí ... no hrůza, alespoň mne to donutilo konečně změnit systém disků, zálohoval jsem a znova instaloval Feisty, nechal jsem si volných 10 GB na gibbona, teď ho ladím k obrazu svému, pak si připojím /home ... poradil mi to takhle známý

pozn.: možná to pro dIGIMURDERa není nejlepší řešení
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2007, 17:06:31 »
luisah
Nie som neverny Zenwalku. Ten mam na to, aby som do neho na skusku drbal vsetky tie prikazy s knizky o linuxe, ktoru si citam. Je to pre mna taky "vyukovy linux" Ubuntu Studio mam na 2. PC (mame ich doma viac) a mam ho pekne vyladene, tak do neho nechcem vrtat nejakymi zkusobnymi lajnami. Hlavne ho pouzivam na audio nahravanie cez Ardour, Audacity a snad za chvilu i Rosegarden, ked mi pride spravny MIDI kabel, ktory som si objednal. Ale je fakt, ze som si uz Zenwalk natolko "zveladil" - ze uz k normalnemu surfovaniu, TV, Skype atd Ubuntu ani nepotrebujem. 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2007, 23:35:20 »
kerberostk: nevidím důvod proč si nastavení, ktré funguje mazat.

Duvod je a dost padnej. Me se po (v poradi druhym) upgradu taky spousta veci pos... a system bootoaval neskutecne dlouho. Dal sem zalohu a cistou instalaci a voala ... vsechno slape, jak ma (teda skoro vsechno)

Kamos mi rikal, ze ty soubory nastaveni muzou udelat peknej hokej.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

luisah

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 06 Prosince 2007, 10:33:07 »
Neříkám, že vždy to musí jet, má zkušenost je taková, že ponecháním konfigurací jsem měl výrazně menší námahu s nastavením systému, lépe řečeno, pouze jsem doinstaloval programy. Při upgrade z 7.04 na 7.10 jsem nemusel nic - vše jako v 7.04, jediné co se změnilo bylo 7.04 na 7.10.
Ale, vždyť by mělo stačit, nechat nastavení, pokud je s něčím nějakej problém tak stačí smazat příslušný adresář a máš default nastavení. Přinejhořším když nevíš, tak se smázne veškeré nastavení a jsi v defaultu.
Opravte mě pokud se mýlím, nikdy jsem komplet nastavení nemazal, jen jeho části.
Každopádně zajímavej theard.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.