Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gutsy  (Přečteno 3118 krát)

Leslie dahlberg

• Návštěvník
gutsy
« kdy: 09 Října 2007, 13:44:48 »
ted jsem naistaloval beta verzi gutsyho na komp pres update manager

musim ho naistalovat znovu az bude finalni? nebo staci update
Ubuntu 7.04 (Už se těším na Gutsyho)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: gutsy
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2007, 13:56:06 »
Dávám přednost čisté instalaci, ale aktualizace by měla stačit....
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2007, 17:12:03 »
Říká se, že aktualizacemi člověk dojde k finální verzi postupně, ale z vlastní zkušenosti... při aktualizování postupně sem tam něco změníte a výsledný produkt není identický s čistou instalací.
Have you tried turning it off and on again?

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #3 kdy: 10 Října 2007, 19:33:12 »
čístou instalací lze i označit upgrade s CD? Nebo jen format a nová instalace? Jenže co pak se vším co na PC mám? :-(

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Října 2007, 19:46:45 »
Čistou instalací se myslí formát. I bez skrytých adresářů s nastavením v /home/uživatel/.
Pokud máte na zvláštním oddílu /home, pak máte po problému. Nemáte-li, chtělo by to změnit. Často se to tu řešilo, hledejte slova "rozdělení disku" nebo "rozdělit disk".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2007, 20:15:47 »
No já mám 80GB disk a ten rozdělený na 2 části přičemž na jedné je win, protože ho musím mít kvůli KB a jejímu internetovému bankovnictví .... No uvidíme co se s tím bude dát dělat, každopádně si počkám na možnost CD nového systému než to stahovat v akualizaci ... Navíc nejsem tak zdatným uživatelem ubuntu, abych věděl co kde má které nastavení "schované" a co je a není potřeba :-( Takže uvidíme ...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Října 2007, 20:45:45 »
Aktualizovat můžete i z AlternateCD. Tedy stáhnete a pak upgradujete. Alespoň minule to šlo, nemýlím-li se. Jistě se objeví jak v ofic. oznámení.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Slávek Š.

• Návštěvník
    • Cybermuff
« Odpověď #7 kdy: 11 Října 2007, 03:49:31 »
A není kvůli bankovnictví jednodušší si udělat v Linuxu virtuální Wokna pomocí VirtualBoxu? Používám to na desktopech i notebooku kvůli správě serverů a přihlašování do VPN pomocí Checkpoint klienta a musím říct, že jsem s tímhle kusem nul a jedniček velmi spokojený - nemusím restartovat a i když ve virtuálním stroji si zavedu přísný bezpečnostní pravidla  a vytvořím si VPN tunel, tak vnější Ubu mi jede normálně... Pro mnohem jednodušší akce typu banka bych asi taky volil podobně  - Virtual Box a nainstalit wokna dovnitř  - no netýká se to přímo GG, ale toho příspěvku s dělením disku kvůli bance, tak kdyžtak sorry za OT...

Honza_82

• Návštěvník
    • Honzin.info
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2007, 16:47:05 »
Popravdě už mě něco takového taky napadlo, ovšem nejsem si jistý jestli by to můj "vysoce výkonný" stroj zvládnul, navíc na to abych přeformátoval celý disk bohužel nemám dostatečné záložní zařízení, na které bych mohl zálohovat svá data  :-[ a vypolovat se mi to na DVD nechce :( No uvidíme nějak to dopadne ;)

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #9 kdy: 11 Října 2007, 17:20:45 »
Popravdě už mě něco takového taky napadlo, ovšem nejsem si jistý jestli by to můj "vysoce výkonný" stroj zvládnul, navíc na to abych přeformátoval celý disk bohužel nemám dostatečné záložní zařízení, na které bych mohl zálohovat svá data  :-[ a vypolovat se mi to na DVD nechce :( No uvidíme nějak to dopadne ;)
já to dělal za pochodu pomocí LiveCD. vzal sem oddíl s linuxem a rozdělil ho na dva a na ten druhej sem přesunul adresář /home. Svůj adresář sem přejmenoval nezik-zaloha. a paxem ten první odd naformátoval a nainstalil znovu systém z CD. a potom už stačilo přesunout data ze zálohy do novýho adresáře.
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
« Odpověď #10 kdy: 12 Října 2007, 07:36:11 »
Aktualizovat můžete i z AlternateCD. Tedy stáhnete a pak upgradujete. Alespoň minule to šlo, nemýlím-li se. Jistě se objeví jak v ofic. oznámení.
Jak Upgradovat na Gutsy
https://help.ubuntu.com/community/GutsyUpgrades
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 12 Října 2007, 13:57:12 »
Právě upgraduju Kubuntu na nový RCčko a povím vám, že je to utrpení, pokud to děláte přes gui... Samej bug (spadlo mi to asi dvakrát, dva balíčky nebyly ochotný a nechtěly se nainstalovat (nějaká součást Xek a debconf))... Nakonec se to zadrhnulo tak, že pomohl jen tvrdý restart... nenaběhly Xka, tak jsem začal upgradovat v konzoli a zatím bez problémů ;)
« Poslední změna: 12 Října 2007, 14:18:05 od Roman "Schmaker" Šmakal »
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.