Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak rozjet Compiz  (Přečteno 2399 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Jak rozjet Compiz
« kdy: 09 Října 2007, 21:02:06 »
Kola se mně točí,kostky taky ,ale nevím jak rozjet Compiz.Můžete poradit?
Děkuji

eviljack

• Návštěvník
Re: Jak rozjet Compiz
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2007, 21:05:43 »
Mam stejny problem - nainstaloval sem GG, grafika je akcelerovana (kola se toci, tucnak zavodi...), ale pri kliknuti na Efekty prostredi se objevi "composite extension is not available. Mam grafickou kartu ati xpress 200M :D

Nebulizer

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2007, 22:48:51 »
to mi dela take, ale jen kdyz nainstaluju Restricted Drivers ke grafice.
pokud je prestanu pouzivat a mam jen ty co jsou v GG tak je sice grafika pomalejsi (o trosku) podle skore v glxgears, ale effects fungujou.

eviljack

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Října 2007, 09:39:16 »
hm, tak ja nevim, co delam spatne, kdyz zakazu pouziti nesvobodnych ovladacu, tak mi system nabootuje do konzole. Kdyz se ridim navodem na instalaci ovladacu podle wiki, tak vsechno probehne, ale fglrxinfo vyhodi nasledujici chybu Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". a mam po srande...

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10 Října 2007, 09:53:15 »
na fglrx jde compiz pouze pod XGL ne?

eviljack

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2007, 10:23:02 »
na fglrx jde compiz pouze pod XGL ne?

pochopil jsem to tak, ze v GG staci zakazat ty nesvobodne ovladace a melo by to jet, zrejme jsem to spatne dekodoval ??? ::) :'(

samik

• Návštěvník
    • Samclick
« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2007, 01:08:59 »
Taky mám takový problém, naneštěstí jsem nainstalovat nesvobodné ovladače od Ati a teď se mi nijak nedaří zprovoznit efekty, zkoušel jsem anglický návod z wiki, zkoušel jsem odstranit balíky s nesvobodnýmy ovladači, zkoušel jsem různá nastavení ale nic.. Ještě musím dodat že jsem upgradnul na GG z FF a do FF jsem si přidal compiz-fusion..

Ses

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 13 Října 2007, 20:33:01 »
Během tohoto měsíce by měly vyjít nové ovladače od Ati (AMD), které by už měly umět Compiz zprovoznit. Ale do systému se budou muset nainstalovat ručně (tj stáhnout z netu a spustit instalátor), protože do automatickýho klikátka zařazeny (prozatím) nebudou...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.