Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: spusteni prikazu po resume [vyřešeno]  (Přečteno 1733 krát)

Prox

• Návštěvník
spusteni prikazu po resume [vyřešeno]
« kdy: 17 Října 2007, 09:33:58 »
Omlouvam se predem pokud to uz tady je nekdo zodpovezeno, ale nejak jsem to nemohl najit..

Po navratu ze suspend/hibernace mi u notebooku prestane jit zvuk, nicmene se mi podarilo zjistit ze kdyz udelam
Kód: [Vybrat]
sudo /etc/apm/scripts.d/alsa force-reloadtak zvuk opet bezi. Potreboval bych nejak nastavit aby se mi tohle automaticky spoustelo pri probuzeni. Pokousel jsem se nicmene zatim marne.
Do etc/apm/resume.d jsem si udelal skript, chmod +x no a ted co do nej. Zkousel jsem tam hodit celej prikaz (coz jsem ocekaval ze chodit stejne nebude) a nechodi, pokud ho spustim rucne tak to chce samozrejme heslo. Takze jak na to?
Diky moc
« Poslední změna: 18 Října 2007, 00:09:06 od Anna Taliánová »
ThinkPad T20 & Ubuntu 7.04

_mali_

• Aktivní člen
  • *
Re: spusteni prikazu po resume
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2007, 09:57:52 »
skus to dat do
Kód: [Vybrat]
/etc/acpi/resume.d/

Prox

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2007, 10:25:45 »
acpi mam off, hlavne mi jde o to co do toho skriptu napsat aby ten prikaz celej probehl bez nutnosti nekam neco psat atd.
« Poslední změna: 17 Října 2007, 11:45:27 od Anna Taliánová »

_mali_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Října 2007, 10:32:52 »
acpi mam off, hlavne mi jde o to co do toho skriptu napsat aby ten prikaz celej probehl bez nutnosti nekam neco psat atd
Myslim, ze ked skriptu nastavis ownera a grupu root, nemusis pouzivat sudo, tym padom netreba nikde nic zadavat.
« Poslední změna: 18 Října 2007, 00:08:20 od Anna Taliánová »

Prox

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2007, 20:45:29 »
tak uz se mi podarilo ze ten skript probehne bez mojeho zasahu, nicmene mam ho v tom ..apm/resume.d zkousel jsem i acpi/resume.d a ani v jednom pripade se to po resume nespusti..tak uz nevim kam to jeste dat

edit: aha, tak v .16 kernelu to chodi tak jak ma, sice to pri probouzeni pise fauilture waiting for FIFO to complete ale chodi to
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:56:19 od Prox »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.