Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zavádění systému v Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 1337 krát)

ekim

• Návštěvník
zavádění systému v Ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 17 Října 2007, 21:25:46 »
chtěl bych nainstalovat Ubuntu na počítač s Windows 2000 a vybírat při startu, který systém se má zavést...to jistě zvládne grub, nicméně mám s ním zlé zkušenosti když mi při Debianu automaticky nabootoval Linux po 4 sekundách, což mě štvalo...lze nějak nastavit aby byla prodleva před nabootováním předdefinovaného systému větší, a taky jak nastavit aby se mi dejme tomu po 20 sekundách spustily widle?

dále by mě zajímalo toto:
pro provoz Win2k a Win98 společně jsem používal partition magic 8.0, bez výběru při startu...když jsem chtěl přepnout, vybral sem v menu PM restartovat s tím druhým systémem...nevíte jak to zařídit v kombinaci Ubuntu X Widle? Existuje něco jako PM pro Ubuntu, že bych nastavil restartovat s widlema a přeplo by se to?
« Poslední změna: 18 Října 2007, 20:17:46 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: zavádění systému v ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2007, 21:34:53 »
chtěl bych nainstalovat Ubuntu na počítač s Windows 2000 a vybírat při startu, který systém se má zavést...to jistě zvládne grub, nicméně mám s ním zlé zkušenosti když mi při Debianu automaticky nabootoval Linux po 4 sekundách, což mě štvalo...lze nějak nastavit aby byla prodleva před nabootováním předdefinovaného systému větší, a taky jak nastavit aby se mi dejme tomu po 20 sekundách spustily widle?
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB

dále by mě zajmalo toto:
pro provoz Win2k a Win98 společně jsem používal partition magic 8.0, bez výběru při startu...když jsem chtěl přepnout, vybral sem v menu PM restartovat s tím druhým systémem...nevíte jak to zařídit v kombinaci Ubuntu X Widle? Existuje něco jako PM pro Ubuntu, že bych nastavil restartovat s widlema a přeplo by se to?
O ničem takovém nevím.
« Poslední změna: 18 Října 2007, 20:18:49 od Anna Taliánová »

ekim

• Návštěvník
Re: zavádění systému v ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2007, 17:04:40 »
dik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.