Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde nainstalovat Ubuntu 7.10  (Přečteno 2673 krát)

Azalix

• Návštěvník
Nejde nainstalovat Ubuntu 7.10
« kdy: 22 Října 2007, 18:40:11 »
Mam NB HP Compaq 6715s, nabootujem z liveCD, nastavim si jazyk klavku, obrazovku (zase tam bohuzial nie je rozlisenie 1280x800  >:( ) odklepnem spustenie. Nabehne logo ubuntu s tym bezcom, chvilu sa tvari ze sa snazi nieco robit. Po chvili scerna obrazovka, odpoji sa mechanika a stichne cely komp. Raz sa mi stalo ze v rohu obrazovky zostal blikat kurzor, ale komp zase ticho, nic sa nedialo. Skaratka ako keby trucoval ze nechce a nechce linux  ::) ???

viete niekto vychodisko z tejto situacie?  kazda rada dobra, najlepsie ta spravna  ;)
« Poslední změna: 22 Října 2007, 18:48:28 od Azalix »

martasek

• Aktivní člen
  • *
Re: Nejde nainstalovat Ubuntu 7.10
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2007, 21:36:58 »
mám ntbk hp nc 6320. instalace kubuntu 7.10 na můj ntbk proběhla z live cd snad náhodou. musel jsem upgradovat bios. potom musím instalnout systém z alternate cd. jinak bych zkusil přímo debiana, ten s mým ntbk nemá problém. (po upgrade biosu). podle mě má live cd problém správně detekovat grafiku. jinak se dá zkusit ještě spustit live cd s parametry noapic nolapic. je to potreba napsat na konec radku vyvolaného klávesou f6. ale pozor. nejdřív nastavit parametry bootování a potom zvolit jazyk. jakmile se provede obráceně, nepůjde napsat písmenko "n"

Azalix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 21:53:06 »
a debian ma aku podporu v porovnani s ubuntu? je aj po slov alebo czech? trochu komplikovane instalovanie?! >:( ked som mal desktop instalacia bola prechadzkou ruzovym sadom

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 09:47:40 »
nechci te nijak premlouvat k debianu. ale s ntbk hp je to asi nutnost. ale zkus jeste alternate cd. zatím jsem neměl problém. to funguje v textovem modu podobne jako instalace win. ubuntu vychazi z debiana. ale, ma nektere balicky starsi jako je openoffice, ale daji se doinstalovat nove. jen je to trosku komplikovanejsi s navaznostma. ale i ta verze 2.0 chodi spolehlive. ma samozrejme i nejnovejsi balicky. je v lokalizaci jak cestine, tak v slovenstine tak i v jinych jazycich. tak a ted k tomu debianu jako takovemu. na strankach debianu je mozno si stahnout debiani cd s prostreim kde, i gnome. cd s gnome je to hlavni. nebo si stahnou dvd, postaci bohate prvni, a instalnout ho. aktualni verze je 4.0r1. instaluje se pekne pohodlne jako win. jakoze v textovem modu. na tom dvd je moznost instalace s jakymkoliv prostredi. jen se musi zadat parametr, pro prostredi kde:

install tasks="kde-desktop, standard"

pro gnome staci stisknout jen enter

co urcite nepojede je wifi. je potreba doinstalovat balicek pro rozchozeni wifi. jinak vse jede jak ma.

zaverem bych jeste rekl, ze instalace je welmi prijemna. instalace z dvd ma vyhodu, nemusis byt napojen na net. dokonce ma spoustu balicku na onech dvd a muzes instalovat programy prave z techto dvd. uvidis nakonec sam a sam se nakonec rozhodnes u ceho zustanes.

tak jsem instalnul kubuntu 7.10 z alternate a teď píšu tuto část příspěvku z mého ntbk s linuxem kubuntu7.10. jen ještě musím nastavit wifi, zdá se, že bude fungovat. chvilku s tím budu zápasit a uvidím, jestli bude stabilní v připojování cd/dvd mechaniky a jestli mi ten problém zmizel s touto verzi kubuntu. jinak opět debian.
« Poslední změna: 23 Října 2007, 16:18:29 od martasek »

Azalix

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2007, 18:07:30 »
 :) dik za plnohodnotnu odpoved. Skusim este to Kubuntu alternate cd, a ked nic, tak vyskusam debian. Wi-fi tam xem urcite rozchodit. Sranda je, za ani na xp sa mi nepodarilo wi-fi rozchodit. Originalne bol dodavany s bookom op.sys win vista, tam bezalo vsetko OK. Ale to je posledna moznost, lebo visty su na nom akesi lemrave a stale pytaju potvrdenia a vobec. Visty mi padli asi 2 tyzdne po kupe notasa a to len koli tomu, ze som si presadil nasilu instalaciu programu, ktory nemal podpisane ovladace. restart a uz len modra obrazovka  ;D takze skusam alternativy

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2007, 22:52:40 »
máš určitě stejný bios v ntbk jako já. nastav v něm "native sata -> disabled" jak jsem psal, mám teď kubuntu 7.10 instalnuté z alternate cd a funguje zatím dobře. ale nebudu předbíhat událostem. mě se zase nechtěly udržet na ntbk win xp. až jsem definitivně přechod na linux urychlil asi tak o půl roku. tak hodně zdaru.

Azalix

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2007, 18:13:57 »
oki, skusim. dik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.