Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenOffice a kontrola pravopisu... patří to sem?  (Přečteno 2230 krát)

tomubuntu

• Host
OpenOffice a kontrola pravopisu... patří to sem?
« kdy: 23 Října 2007, 08:08:52 »
Nevím, jestli to sem patří, ale

mám dokument vytvořený v MS Word 2000, tam je nastaven jazyk (angličtina), po otevření dokumentu v OO nejde změnit jazyk, respektive jse, ale kontola pravopisu probíhá stále v angličtině. V nápovědě jsem se dočetl, že lze pravou myší změnit jazyk u slova, věty i odstavce, ale tato volba se mi nezobrazuje ani u oo2.2CZ, ani u oo2.3CZ.

Nevíte někdo jak na to? Nápovědu mám pročtenou skrz naskrz a uvedné postupy na doklument vytvořený v MS Wordu nefungujou... Tato "drobnost" nám brání přejít na OO.

Pavelp

• Host
Re: OpenOffice a kontrola pravopisu... patří to sem?
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2007, 08:48:33 »
Spellery jsou v OO dodavany oddelene, kvuli nejakym licencim, informace najdete na strankach OO.

pinpet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2007, 12:40:18 »
tu najdes pridanie slovnikov http://www.openoffice.cz/node/72
lenivost je najvacsi bug cloveka

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 13:11:13 »
pokud jste instaloval ceskou verzi tak by v ni slovniky mely byt jiz nainstalovany. pokud ne tak viz vyše.

pro celý dokument změníte jazyk tak, že ctrl-a, /format/pismo a vyberete si jazyk textu na cestinu. jinak to pri kontrole porad skace na ENG
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

tomubuntu

• Host
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2007, 14:17:47 »
Slovníky mám a problém byl jinde a je vyřešen. Díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.