Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dotMac v Ubuntu  (Přečteno 2904 krát)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
dotMac v Ubuntu
« kdy: 10 Listopadu 2007, 11:41:28 »
Nelíbíla by se vám v Ubuntu podobná funkce jako mají uživatelé Macu - dotMac (http://www.apple.com/dotmac)? Já bych to ocenil. Docela často se pohybuji mezi dvěma počítači s Ubuntu a hodilo by se mi, kdybych mohl synchronizovat nastavení prostředí a programů, případně měl nějaký on-line disk.
Nakonec by to nebyl ani špatný obchodní model pro Canonical. Protože to je služba, za kterou by byli ochotní platit i jednotlivci a domácnosti. Dneska je těžké mít funkční obchodní model pro distro specializující se na jednotlivce a domácnosti, protože zatím jediná zpoplatněná nabízená služba - podpora pro ně není lákavá a mnohdy potřebná.

DarkenCZ

• Host
Re: dotMac v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2007, 12:41:44 »
Ahoj, tohle je podle mě hodně zajímavá myšlenka....
Na ubuntuforums jsem něco málo našel, ale spíš doporučují si data rsyncovat někam a nebo použít WebDav...
Já si nejsem jistý jak by se technicky data synchronizovala, protože můj profil má cca 10GB, protože tam mam i multimédia...

Jinak:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=70038&highlight=dotmac

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuMac

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2007, 13:33:24 »
Věřím, že to nějak udělat jde, jde spíš to, že by se hodilo nějaké integrované out-of-box řešení. Člověk by si tu službu zaplatil na rok, dostal by např. 1GB místa, přihlásil by se přes nějakou grafickou aplikaci, zaškrtal by si, že chce synchronizovat nastavení tohoto, tohoto a tohoto programu, případně nějakou složku a bylo by.
Nemyslím, aby se synchronizoval celý home adresář, ale třeba jen určité skryté složky s nastavením. Při rozdílové synchronizaci by to bylo maximálně pár mega.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2007, 14:43:36 »
Tak to zinicializuj :) stačí sehnat pár programátorů a je to ;)

Ideálně by to bylo, kdyby to nebylo závislé na Cannonicalu, že by se serverová část dala nainstalovat kdekoliv kýmkoliv a existovala by volba serveru.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2007, 15:12:30 »
Ideálně by to bylo, kdyby to nebylo závislé na Cannonicalu, že by se serverová část dala nainstalovat kdekoliv kýmkoliv a existovala by volba serveru.

No právě, já bych si zase tuto službu spíše představoval pod Canonical. Aby to byla opravdu snadná funkce pro každého, tak se uživatel nemůže starat o to, kde to bude uložené. Navíc ne každý má gigové místo na nějakém serveru. Navíc druhý rozměr je v tom, že by to byla pro Canonical možnost, jak něco prodat i do nekorporátního sektoru. Ubuntu sice používají miliony uživatelů, ale Canonical od drtivé většiny z nich neviděl ani dolar a vývojáře někdo platit musí. V opačném případě se distro začne zaměřovat na korporátní sféru, ale to už není v zájmu běžných uživatelů. Zpoplatněné nadstandardní služby jsou jedna z cest. Kdyby si to chtěl člověk udělat na koleně, tak by stejně musel někde platit za místo, výhoda řešení a al .Mac je v tom, že by to jednoduše rozchodil, spravoval a měl to integrované do systému. Já osobně bych za takovou službu 10, 20, 50$ ročně (podle rozsahu služeb) zaplatil.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2007, 15:20:23 »
Jasně, chápu, proč by to měl spravovat Canonical... ale možnost použití na svém serveru by také byla dobrá :)

Každopádně by nebylo špatné to popsat do: https://wiki.ubuntu.com/IdeaPool

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2007, 16:40:37 »
Je to tam, pod On line Services, podobný požadavek tam už byl, akorát kromě .Mac tam bylo vzor uvedno Linspire, tak jsem k tomu pouze připojil pár věr.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2007, 17:17:25 »
:) Snad se toho někdo chytne...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.