Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dva monitory současně  (Přečteno 1784 krát)

twig

• Návštěvník
Dva monitory současně
« kdy: 08 Listopadu 2007, 11:31:36 »
Mám jeden docela nepříjemný problém. Mám Kubuntu 7.10 a byl jsem nucen nastavit si promítání na dvou monitorech současně. Něco jsem tam povrtal v grafickém nastavení, pak zjistil, že to stejně asi nepojede, tak jsem to zase vypnul. Jenomže teď po startu mám pocit, že vidím právě ten "druhý" monitor. Je nějaká cesta, jak ty monitory přepnout nebo nějak jinak to nastavení změnit, abych nemusel přeinstalovávat systém? :-(

twig

• Návštěvník
Re: Dva monitory současně
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2007, 12:00:18 »
Už jsem to vyřešil. V recovery módu jsem zeditoval xorg.conf. :-)

Rudovsky Jan

• Návštěvník
    • http://www.stylovyweb.cz
Re: Dva monitory současně
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2007, 12:26:50 »
Mel jsem podobny problem, po upgradu na 7.10 se mi nechutne rozhazel twinview... postup pres standartni cestu tedy naklikat ovladace a rozliseni vubec nefungovalo, nakonec pomohlo odstraneni xserver-xgl a compiz a nahrani nvidia ovladacu pres Envy, a obnoveni xorg.conf ze zalohy.. protoze nvidia-settings nefunguje s xgl .. Co me ale absolutne zarazilo bylo, ze pri standartni instalaci restricted ovladacu pomoci "ubuntu" klikatka neslo vubec nic nastavit... :( Uplne ignoroval to co bylo nastavene v xorg.conf a nedal zpravu o chybe.. takze clovek nevedel na cem je... A na netu o tom toho taky moc nebylo :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.