Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird - sdileni profilu mezi Windows a Ubuntu  (Přečteno 3683 krát)

Jere

• Stálý člen
  • **
Thunderbird - sdileni profilu mezi Windows a Ubuntu
« kdy: 02 Září 2006, 02:47:30 »
TB jsem zacal pouzivat kvuli tomu, abych (az casem) (treba:) prejdu na Linux, mel bez problemu pristup k mejlum. Profil jsem si proto zalozil na FAT oddilu.
V Ubuntu jsem si nastavil v profiles.ini take umisteni profilu na FAT oddilu.

Od zacatku mi tak funguje posta, at jsem v Linuxu nebo ve Windows. Mam vsak problem, ktery me dost obtezuje: Pouzivam TB ve Windows, vse je OK. V Ubuntu dam stahnou e-maily a najednou se rozhodi jejich razeni. Takze musim znovu kliknout, ze je chci radit dle data/(ne)precteno. Kdyz pak zkusim mejly ve Windows, tak je taky obcas razeni prehozeny. To je prvni problem, ktery neni az tak dulezity.

Druhy problem mi vadi mnohem vic: Kdyz se treba naloguju do Ubuntu, dam stahnout mejly, tak TB asi neobnovi indexy jednotlivych slozek - ve vypisu slozek v levem sloupci mi neukaze aktualni pocet mejlu, ani ze tam jsou treba nejake nove. Slozka se obnovi, teprve az kdyz si ji dam zobrazit. To povazuju za docela zasadni problem, protoze se tak prakticky nedozvim o nekterych novych mejlech...

Neznate nekdo reseni? Jiz delsi dobu patram a nepodarilo se mi nic najit.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2006, 12:05:49 »
Prvni problem mam i pri pouzivani sdileneho TB z dvou ruznych linuxu. Druhy problem jsem myslim uz jednou nebo dvakrat zaregistroval, ale nevim jestli to bylo pri pouziti windows-linux, nebo linux-linux (ted uz windows nemam). To pokud se mi stane, tak teda vyjimecne.
Kazdopadne ano, takhle to funguje. Problem neni u tebe. Mozna by stalo za to nahlasit bug mozille.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2006, 14:58:55 »
Jses schopny ten bug report poslat? Ja to kdzytak zkusim, ale neumim anglicky moc dobre, takze si nejsem jistej, jestli do dokazu napsat srozumitelne :)

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2006, 16:04:34 »
Zkus to, aspon se procvicis :) Ono stejne i pokud to uznaji jako chybu tak bude trvat par mesicu nez to vyjde opraveny. Ja jsem problem vyresil proste nepouzivanim windows.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 05 Září 2006, 16:22:32 »
Taky bych to takhle rad vyresil, ale bohuzel mi v Ubuntuje jeste nefunguje par veci, ktere potrebuju.
Az budu mit cas, sepisu ten bug report

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Thunderbird - sdileni profilu mezi Windows a Ubuntu
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2007, 06:02:00 »
A máte to někdo vyzkoušené s WinXP a Ubuntu 7.10 se společným profilem na NTFS? Mě to nějak nefunguje:
Profil z Win je v U. sice bez problémů přístupný, ale v U. nefunguje stahování pošty - stáhne se pouze hlavička (a není to způsobeno zaškrtnutím příslušné volby), obsah se ztratí. Ve Win pak není takto stažená zpráva vidět vůbec. Připomínám, že 7.10 umí na MTFS zapisovat sama od sebe.
Sdílení celých profilů mi navíc příjde poněkud problematické s ohledem na nainstalované doplňky - to taky dělá velkou neplechu. Tak jsem to zkusil sdílet pouze adresář se zprávami. Zatím se stejně mizerným výsledkem.
Ve Win mám naistalovaný TB ze Czilly, v U. ten, co ho U. k instalaci nabízí.
Rada nad zlato...

Dufi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Listopadu 2007, 09:45:08 »
Ten problem so zobrazovanim novych mailov je bug Thunderbirdu. Mne to robilo aj ked som mal na pc len win...teda sem-tam sa to prihodilo...ze som napr. vedel ze mi stiahlo mail, no nikde sa novy mail (ani v spame) nezobrazil. Potom, ked som poklikal vsetky priecinky, tak som zistil, ze mail bol spravne prefiltrovany ale nezobrazila sa info o novom maili vo forme boldu nazvu priecinka a poctu mailov v zatvorke...

Inak zdielam profily vo win xp a ubuntu 7.10 na NTFS a zatial som nespozoroval nejaky problem. Robil som vsak cistu instalaciu win xp a hned na to ubuntu...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #7 kdy: 12 Listopadu 2007, 18:24:40 »
Hmmm...
No, já mám taky v podstatě čistou instalaci XP (cca 2 týdny na novém počítači - HP Pavilion t3757 Athlon 64 X2 4600+). Mám trochu obavy, zda ta podpora NTFS je úplně OK. Asi ještě zkusím přehodit to na FAT32.
Jinak dík za zprávu.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 12 Listopadu 2007, 19:36:49 »
Jednoznačně NTFS, FAT32 jen pro lidi toužící po ztrátě dat.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #9 kdy: 14 Listopadu 2007, 13:23:27 »
Zdravím,

sdílení souborů zpráv na NTFS vyřešeno - stačilo vypnout ve woknech komprimování souborů (-: blbej zlozvyk :-).
Ještě mi dělá starost sdílení adresáře. tedy:
Se sdílením celých profilů jsem moc nepochodil, asi by to mohlo fungovat, pokud člověk používá čistou instalaci TB bez doplňků. Ale s doplňky se mi to nějak tlouklo - buď  fungovaly tam nebo tady, podle toho, kde se naposled nainstalovaly. Jenže jsem nikde nenašel možnost zadat umístění souboru s adresářem. Je někde taková možnost?

Dík, mka.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.