Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DLink DWL-G510 PCI  (Přečteno 2883 krát)

Bobanek

• Návštěvník
DLink DWL-G510 PCI
« kdy: 12 Listopadu 2007, 00:10:16 »
Mám ve svém PC kartu DLink DWL-G510 PCI a Ubuntu 7.10 (dnes instalované a aktualizované). Karta je po startu vidět a nm-applet mi nabídne sítě k dispozici.
První divná věc je, že tento si nezapamatuje WPA klíč, který mu zadám, ikdyž ho dá do klíčenky a má na něj přístup. Při připojování se někdy ptá i 3-4x. Většinou se podaří připojit do sítě, vidím sílu signálu cca 70-75%, ale nejsem schopen si ani pingnout na přípojný router. Pokud vše funguje, což není často, spojení vydrží chvíli a pak spadne. Opět vidím signál, prý jsem v síti, na routeru vidím připojený počítač, ale data nechodí :-(((
Když přehodím z cestovního profilu na pevnou konfiguraci v nastavení sítě, síť se opět na chvilku někdy rozeběhne, ale pak spadne spojení a nic. Po restartu jen grafického prostředí (Ctrl+Alt+BckSpace) kartu nástroje sítě nevidí vůbec.
Ikdyž spojení nejede, iwconfig mi hlásí správnou IP (z DHCP), že má klíč,... - čili vše se tváří, že je OK.
nm-applet mi jako ovladač udává "rt61pci".
Nemáte někdo nápad, kde by mohl být problém? Kdyby to nešlo vůbec, neřeknu, ale tohle .....

PS: Chyba v HW to nebude, protože pokud rebootuju do windows, vše jede jako z praku.
Díky všem
Vláďa

Bobanek

• Návštěvník
Re: DLink DWL-G510 PCI
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2007, 13:06:43 »
Tak jsem problém vyřešil pomocí informace v mladším příspěvku. Připojil jsem se kabelem přímo na router a stáhl/instaloval wicd podle návodu pro UBUNTU. Ten si odinstaloval originál network managera a ejhle - wifi jede jako splašená :-)))
Pokud tedy někdo budete mít obdobný problém s WiFi jako já, zkuste http://wicd.sourceforge.net/.

Bobanek

• Návštěvník
Re: DLink DWL-G510 PCI
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2007, 19:55:15 »
Tak zpět na stromy. Situace je opět stejná, jen problém s tím, že si nm-applet nepamatuje WPA klíč už není Wicd si klíč pamatuje. Stejně ale po chvilce provozu spojení spadne. IP mám, ale nejsem schopen si ani pingnout na router. Jakýkoliv pokus o nové spojení nefunguje, nedostanu adresu a pokud ji zadám napevno, stejně spojení nefunguje. Jako kdyby se karta "zaplnila" a odmítala se bavit...  ???
Má někdo nějaký nápad? Budu vděčný za cokoliv.
Podle HW infa jde o "RT2561/RT61 rev B 802.11g"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.