Zdravim.
Premýšľam nad tým, že prejdem na notebooku (kde mám Ubuntu) z Thunderbirdu (som s ním spokojný, lebo beží bez problémov v práci (xp) i doma s IMAP účtami a gmailom) na Evolution.
Dovody:
1) Ak som to spravne pochopil, tak nie je možné odinštalovať z Ubuntu Evolution. Je vyžadované niektorými ďaľšími balíkmi. A načo inštalovať ďaľšiu aplikáciu, keď tam už jedna je??
2) Lepšia integrácia s Gnome (adresár s Openoffice) a možno aj iné veci.
3) PIM. V súčasnosti skúšam Sunbird (tiež od mozilly). Ale synchronizácia s mojou novou nokiou je problem...
4) Nejasná budúcnosť Thunderbirdu (a asi aj Sunbirdu), viacnásobne spúšťanie gecka...
5) Hľadám riešenie pre MailMerge v e-maily. Predstava by bola asi taká, že napíšem HTML správu do ktorej vložím polia typu (oslovenie, faktúra, suma, dní po splatnosti, ....). Viem si predstaviť ako by to v kombinácii s OpenOffice malo fungovať.
Problémy:
1) Pri praci s Thunderbirdom (imap) si viem nastaviť ktoré priečinky má používať na Odoslanú poštu, Kôš i Návrhy. V Evolution som našiel len možnosť nastaviť Odoslanú poštu a Návrhy. Kôš si z mne neznámeho dôvodu vytvoril inde (dokonca dva krát) a nedovolí nastaviť používanie priečinku Trash v imap.
2) Ako sa zbaviť lokálnych priečinkov? Nepoužívam ich a keďže mám na notebooku 1024x768, zavadzajú mi... To isté platí aj pre virtuálne priečinky. Zatiaľ som neprišiel na to, ako ich využívať, resp. ich prínos....
3) V Thunderbirde si viem nastaviť, "životnosť" správ v jednotlivých priečinkoch. Keďže mi chodia desiatky mailov (crontab z rôznych serverov), triedim ich do jednotlivých podpriečinkov. Nechce sa mi starať o jednotlivé priečinky, tak si len nastavím koľko dní sa majú správy uchovávať (pre jeden stroj 14, pre iný 21) a Thunderbird sa o to stará sám. To isté napríklad aj pre priečinok Spam alebo Kôš (90 dni). Ako v Evolution? Voľajaký plugin?
4) Ako si pridám stĺpec s veľkosťou príloh? Plugin??