Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wine a čeština  (Přečteno 2809 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
wine a čeština
« kdy: 22 Listopadu 2007, 11:22:03 »
Spustím konfiguraci wine, tak české znaky v okně chybí.
Když pustím programy, tak některé české znaky chybí, jinde jsou.
U některých programů (eKomunikátor) se nezobrazují karty v menu.

Nastavoval jsem různá písma, rozlišení obrazovky, hledal jsem v návodech na wine atd, ale bez úspěchu.

Máte to tak všichni?
Díky
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: wine a čeština
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2007, 12:05:01 »
Co máte za verzi Ubuntu? Gutsy? Balíček v Gutsy totiž i u mě měl s češtinou problém. Pomohlo přidat zdroj s aktuální verzí Wine a zaktualizovat jej, viz Přidávání zdrojů

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2007, 14:00:09 »
Je to tak, zrovna jsem chtěl přispět do diskuse, že mi také čeština nefunguje, ale uvědomil jsem si že jsem kvůli instalaci IE si přidával do zdrojů wine a zaktualizoval... Po aktualizaci ze zdrojů je čeština v pořádku, v balíčku z Gutsyho ne
Kubuntu 9.10 Karmic Koala - KDE 4.4.0
Seklo se to zase, z kuze bych vylit, Bill Gates je prase, ctrl+alt+delete !!! :D

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2007, 14:23:57 »
Co máte za verzi Ubuntu? Gutsy? Balíček v Gutsy totiž i u mě měl s češtinou problém. Pomohlo přidat zdroj s aktuální verzí Wine a zaktualizovat jej, viz Přidávání zdrojů
Mám Gutsy a přidal jsem wine...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2007, 16:37:33 »
Je to tak, zrovna jsem chtěl přispět do diskuse, že mi také čeština nefunguje, ale uvědomil jsem si že jsem kvůli instalaci IE si přidával do zdrojů wine a zaktualizoval... Po aktualizaci ze zdrojů je čeština v pořádku, v balíčku z Gutsyho ne
Skvělé, pomohlo to, čeština se objevila.... mám ale dotaz
u tohoto příkazu
wget -q http://wine.budgetdedicated.com/apt/387EE263.gpg -O- | sudo apt-key add -
jak udělat -O- (terminál to odmítá)
jak udělat | (nemám na klávesnici)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.