Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi bez drivera (ndiswrapper)  (Přečteno 2373 krát)

starone

• Návštěvník
wifi bez drivera (ndiswrapper)
« kdy: 08 Března 2008, 12:17:21 »
Dobry den,

v PC mam wifi kartu, ktoru Ubuntu 7.10 (pokial viem tak ani ziadna ina distribucia Linuxu) standardne nepodporuje, tak som si nasiel par navodov ako by sa to dalo vyriesit pomoc ndiswrappera. Nasiel som si driver z windowsu zapol som ndiswrapper vsetko prebehlo v poriadku driver sa nainstaloval no wifi karta nie je ani na priek tomu rozpoznana ako wifi karta ... existuje nejaka moznost to rozbehat ? alebo musim vymenit kartu ? pre lepsie pochopenie prikladam obrazok :

http://starone.szm.sk/Screenshot.png
Dakujem

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
Re: wifi bez drivera (ndiswrapper)
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2008, 11:43:31 »
ahoj, no ja si myslim, ze mas spatny ovladac :-) ve vypisu jsou vety jako
Kód: [Vybrat]
couldn't find valid drivers file for mrv8000c
couldn't load driver mrv8000c

coz asi o necem vypovida ;-) pro lepsi pochopeni bych prilozil treba typ karty (nejlepe vypis lspci) a vypis dmesg.
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

radek6ak

• Návštěvník
Re: wifi bez drivera (ndiswrapper)
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2008, 21:44:45 »
Zdravím, důležité je aby ovladač z windows byl pouze pro win xp, pokud je pro xp/vista tak to většinou nefunguje. Zkuste se poohlídnout po starší verzi a použijte nejnovější verzi ndiswrapperu.
Mozek je aparát s jehož pomocí si myslíme že myslíme....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.