Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Obsah disků a instalace Windows  (Přečteno 3098 krát)

Gauldy

• Návštěvník
Obsah disků a instalace Windows
« kdy: 25 Listopadu 2007, 13:16:50 »
Zdravíčko..

Jak už je u mě zvykem, povětšinou zálohuji na disk D (mám dva disky, že..). Ať už jde o útěk formátováním Windows před viry (kdy se tedy Obnova systému dotkne jen disku C), tak už i tentokrát vyzkoušení Linuxu.
Avšak, už den Linuxem projíždím a marně hledám něco, co by se podobalo mým složkám, dokumentům a nevím čemu všemu, co jsem tam měl... Takže mě napadají dvě možnosti - buď Linux smazal naprosto vše a tedy překonal mé 'očekávání' instalace systému na C, spolu s Windows anebo jen netuším kde hledat...

(mimochodem, proč mi stále připadá, že Linux vykopal z mého notebooku i Windows? Standardně totiž v grub ukázán nebyl a po přidání do něj a následném spuštění odtama reagoval, jak kdyby ani neexistoval..)

A tím se dostávám ke svému druhému problému - jako většina těch, co má notebook od Aceru, nedostanu své instalační CD k Windows. K jeho obnovení vždy stačí pouze zvolit možnost 'Obnova systému', která mě přesune k továrnímu rozpoložení disku C a nové instalaci OS. Posledně, když jsem obnovoval, šlo to přímo přes možnost ve windowsáckých Ovládacích panelech.. slyšel jsem taky o příkazu alt+F10, když systém najíždí, jenže.. K první možnosti se pochopitelně nedostanu a ta druhá nereaguje (stejně jako Acer hotkeys, které jsou prostě ignorovány).
Existuje tedy ještě nějaká další finta?
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 13:10:12 od Anna Taliánová »

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
Re: Obsah disků a instalace Windows
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2007, 13:18:54 »
No pokud jsi nainstaloval Linux na tvůj c: oddíl, tak jsi logicky o Widle přišel :)
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

Gauldy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2007, 13:35:09 »
Mohli se přeci kamarádit.. :P
No, ale wokna neokna, ty můžu stáhnout ( ;) ) i když jsem je měl tedy placené (přesto, Obnovat systému se vylučuje?).. Jde mi spíš o ty soubory, co jsem měl uložené.. jakože pokud pominu čtyři giga reggae, tak se hlavně dostanu k nejrůznějším dokumentům od povídek, scénáře, přes pravidla V:tM, až třeba k věcem, které mám do svého kroužku, co vedu - a o ty přijít je rozhodně krize (samozřejmě jsem nevyjmenoval vše, že..).

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2007, 14:25:26 »
to zalezi jak jsi Linux instaloval...
linux a windows kazopadne nemozou byt na jedne partition, takze pokud jsi disk nerozdeloval na vic partition, tak jsi wokna a smazal...
ale data na druhem disku by mela zustat zachovana a mela by se nachazet v  /media/sdb1 . teda pokud ten druhy disk nebyl taky jenom partition na disku prvnim a nezvolil jsi pri instalaci pouziti celeho disku...  v tom pripade by asi data byla nenavratne pryc..
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 13:11:33 od Anna Taliánová »

Gauldy

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2007, 14:39:25 »
Dělal jsem jen to, co po mě Instalace chtěla.. takže žádné rozdělování.. tak jako tak, systém by primárně měl jít na C:, ne? V mediích jsem nenašel nic víc, než cdrom a cdrom0, takže..

Avšak, stáhl jsem Wine. kde je, jak jsem zjistil, možnost Browse C:\ Drive.. Dostal jsem se tedy da jakýchsi 'zbytků' C: s Program Files ( složky Common Files a IE -tedy WinZáklad) a samotného windows (Command, fonts, inf, profiles, system, sytem32, temp, winsxs a nějaké drobné soubory).. z toho usuzuji, že buď si to tam dopravil Wine jako svou součást (nevím, neznám), Windows nezmizel celej a nebo je toto právě ono 'tovární nastavení', tedy složky, které nemožno smazat a při Obnově systému skočí nazpět.. jenže, k Obnově se pravděpodobně nemám jak dostat.

Gauldy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2007, 14:46:55 »
Já vím.. pitomost zálohovat sem, ale vycházel jsem z toho, že systém se dotýká jen místa, kde systém sídlí..
Data nebyla ani tak drahá, jako spíš potřebná..  :-\

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2007, 16:58:09 »
No tuším, že první možnost v instalátoru je použít celý disk pro ubuntu.. Pokud je to tak a udělal jsi jen to, co po tobě instalace chtěla, data jsou v pr*eli..  ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 25 Listopadu 2007, 17:14:10 »
tady je to obcas jak u blbejch! nikoho mile deti (netyka se pana dotazovatele) nenapadne aby se zeptal:
uka vystup z :
sudo fdisk -l   // a odpoved budeme znat okamzite

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopadu 2007, 17:31:14 »
tady je to obcas jak u blbejch! nikoho mile deti (netyka se pana dotazovatele) nenapadne aby se zeptal:
uka vystup z :
sudo fdisk -l   // a odpoved budeme znat okamzite
Sežeru boty jestli to bude jinak.. :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2007, 17:33:44 »
to jsem teda zvedavej, protoze ubunti instalator sam o sobe win oddil neznici ani kdyz das automaticky -- to ho akorat potom nepripoji, takze dobrou chut!

ps. ale pokud mel klasicky ten oddil jen jeden .. no, potom mozna budes o hladu ;)
« Poslední změna: 25 Listopadu 2007, 17:35:23 od nettezzaumana »

rusttaf

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2007, 19:30:24 »
Nevim, jestli pan Gauldy pochopil, co se po nem chce - jako linuxovy zacatecnik sam nekdy nechapu postupy a souvislosti v linuxu...

To Gauldy: spustte terminal a do nej napiste:
sudo fdisk -l

Zepta se Vas na heslo, ktere jste zadaval pri instalaci. Potom vypise stav partitionu na disku a to co Vam to vypise, nam ukazte.
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 13:13:45 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.