Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Atheros AR5002G  (Přečteno 2477 krát)

Pavel Půlpán

Atheros AR5002G
« kdy: 27 Listopadu 2007, 22:51:40 »
Zdarec vsem.

Chtel bych se zeptat jaky zkusenosti mate se sitovkama postavenejma na vychvalovanych cipech Atheros. ::)

Neska jsem si pritah domu NetGear, kterej je tim osazenej. Sitovku jsem v klidu nainstalil, drivery MadWiFi, konekt by taky sel, vlastne vsechno okolo wireless-tools slapalo v pohode. Totalni problem ale nastal, kdyz jsem potreboval naklonovat MaC adresu, jelikoz se mi nechtelo otravovat admina kvuli zmene v databazi adres mistni wifi site, ktera je na identifikaci pres MaC postavena. Zvlast kdyz nevim, jak to cely poslape a jestli u modelu ap->server->router->klient zustanu. Samo, strejda Google zhavil linku nekolik hodin, nasel nejaky ty informace, ale optimalni reseni proste nenasel. :-\

Cely problem spociva v tom, ze MaC adresa nema spravny format. Jadro ji detekuje misto xx:xx:xx:xx:xx:xx jako 16ti-mistny osmibit a standardni ifconfig s ni neumi pracovat. Z netu jsem vycetl spoustu protirecnych tipu. Naklonovat se mi ji i pres pocatecni boj naklonovat povedlo, presneji pres macchanger. Zitra zkusim jak se na nej bude divat apecko a nejak to urco dosefuju. Ale stejnak sem to potreboval nekde sdelit a zeptat na dalsi zkusenosti... 8)

PS: A kdyby nekdo vedel komplexnejsi reseni okolo ty MaC, ktery jsem opravdu nemohl za boha najit... tak sem s nim. Klidne i kdyby to mel bejt patch do jadra, jelikoz se patrne nejedna o problem samotne karty, ale spise zakladni desky! ;D
« Poslední změna: 28 Listopadu 2007, 08:56:33 od Pavel Půlpán »

Pavel Půlpán

Re: Atheros AR5002G
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2007, 21:15:06 »
Takze info o tom jak to dopadlo. 8)

Sitovku jsem nakonfiguroval pro pripojeni k wep64-sifrovany siti, s konektem nebude problem. Zmena MaC adresy dopadla nevalne. Pri zmene se AP okamzite odpoji a uz nejde manualne pripojit. Zmena pred initem site je rovnez z nejakeho zahadneho duvodu nemozna. Z toho vyplyva, ze zadost o zmenu uzivatelske MaC byla poslana. ;D

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2007, 22:17:10 »
uf. mam tu samou.
koukni na gentoo wiki (na gentoo wiki je .. pff. tam je to kruty) a
http://madwifi.org/wiki/UserDocs
http://gentoo-wiki.com/  // mam v oblibenych

uz jsem s tim delal par divnejch veci a vyse zminene odkazy me mocne inspirovaly.
co se tyce zmeny mac, tak bych to zkusil klasickou metodou s udev:
http://www.debianhelp.co.uk/udev.htm
« Poslední změna: 29 Listopadu 2007, 22:18:42 od nettezzaumana »

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2007, 22:24:52 »
Diky ti ntz! 8)

Klasiku ala udev jsem zkousel vcera, ale dopadlo to snad mym uplne prvnim kernel panic v zivote. Este na to mrknu, mozna jsem se jenom v necem ustrelil, byl jsem uz pekne utahanej a nervozni, tri hodiny jsem se sr** s WEP sifrovanim. :-\

Mj, Gentoo wiki je ten nejlepsi ukazatel, jak ma spravna wiki vypadat. Tim nicproti nasi ceske ubuntu wiki... 8)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 29 Listopadu 2007, 22:36:07 »
ue. to jsem nemyslel. ja jen, ze gentoo-wiki opravdu mocna -- tam je vsechno.. 'LOL'

jinak chip dobry. madwifi projekt zarputily..
radim hlidat si peclive fungujici verze driveru. Ja nikdy nepouzivam distribucni. v soucasne dobe mam 9.3.3 ..
posledni den s ubuntu probehl ve stinu zapasu s pokusem na distribucni driver a totalnim rozmrvenim jedineho mozneho pripojeni k internetu

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2007, 09:01:31 »
Copak o to, ja pouzivam distribucni drivery a krom ty MaC adresy si nemuzu stezovat. Podle mailing listu, co jsem prolez to navic nevypada vubec na problem s wifi sitovkou, ale spis se zakladni deskou, ktera nedokaze tu sitovku spravne obsluhovat.

Pro informaci, stroj na kterem bezi router/firewall/server (celkem slusny, jenom planuju rozsirit pamet):
Motherboard: Mercury-Kobian 815ep TFSX
Procesor: Intel Pentium III 600MHz (4,5x133)
Pamet: 128MB PC133
Disk: Seagate UATA-II 12,5GB 7200rpm

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.