Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Active directory, samba  (Přečteno 2850 krát)

tomiboy

• Návštěvník
Active directory, samba
« kdy: 05 Prosince 2007, 14:51:58 »
Zdravim vsetkych.
Potreboval by som help zo sambou a active directory.
Prehladal som vela stranok a forumov z vysledkom ... ze mi samaba funguje ale nie tak ako chcem.
Rad by som si precital teda navod krok za krokom v slovencine alebo cestine.
Moja situacia je nasledovna:

Active Directory server Windows 2003 (ad.nazov.sk)
Stary Fileserver Windows 2000 fileserver ktory patry do domeny ad.nazov.sk

Novy Fileserver UBUNTU 6.06 (tu by som chcel sprevadzkovat Fileserver, Mysql server, Proxy server)
Momentalne ma zaujima len ten Fileserver novy.
Teraz to funguje tak ze ludi na windowsovom fileserveri overuje domenovy radic (ad.nazov.sk). To iste by som potreboval rozbehnut na Linuxovom Serveri.

Priklad.
Uzivatel JANO ma vytvoreny ucet na domenovom serveri.
Na fileservery ma vytvoreny file priestor, zlozka sa nazyva JANO_FILES
Uzivatel JANO ma nastaveny pristup iba do tohoto adresara (plny pristup) a do adresara OZNAMY (iba na citanie)

Presne to iste by som chcel docielit na Linuxe, aby robil presne to iste.
Aby bol pristup k adresarom riadenyWindowsovym domenovym serverom.

Skaratka premigrovat data na Linux a Windowsovy fileserver aby som mohol vyhodit na smetisko.

Vie mi prosim niekto krok za krokom popisat ako nainstalovat a skonfigurovat sambu?

Prosim neuvadzajte ziadne linky na ENG stranky. Tam som sa potrapil uz dostatocne a nic mudre som nedokazal skonfigurovat.

Teraz mi samaba bezi tak, ze pokial vytvorim na linuxe usera, priradim mu na pevno heslo a nastavim opravnenie do adresara vsetko je ok. Lenze problem je v tom, ze na domonovom serveri je nastavena politika zmeny hesla nastavena na kazde 3 tyzdne. To znamena ze akonahle si uzivatel zmeni heslo tak sa uz nedostane na fileserver linuxovy.  >:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.