Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zvuk na notebooku  (Přečteno 1435 krát)

michalius

• Návštěvník
zvuk na notebooku
« kdy: 03 Června 2009, 20:07:09 »
Zdravim

mam takovej problem v ubuntu 9.04 se zvukem je to notebook toshiba portege m750 zvukovka by to mela byt realtek hd v ubuntu se vse tvari Ok jen to nehraje v alsamixeru jsem to dal vse naplno a nic, alsu jsem upgradoval podle navodu a taky nic potom jsem stahl ovladace realtek pro linux stejny vysledek mate nekdo tip co stim? v lspci jde videt vse se tvari jako ze funguje ale zvuk nehraje v predchozi verzi ubuntu zvuk sel.

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: zvuk na notebooku
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2009, 00:52:02 »
zkoušel jste měnit nastavení v Systém → Volby → Zvuk?
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
Re: zvuk na notebooku
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2009, 11:27:30 »
Ahoj, mám tentýž problém. Postupně jsem upgradnul z 8.04 a přestal mi jít zvuk z reproduktorů. Slyším sice odezvu, když promluvím do mikrofonu, ale zvukový soubor se nepřehraje. v lspci je:
Kód: [Vybrat]
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0) Mám Xubuntu a nastavení ovládám přes aplet na panelu. Děkuju za tipy.
« Poslední změna: 04 Června 2009, 11:47:28 od Desolator »
HP ProBook455 AMD-4 4300 4GB RAM, AMD Radeon HD8750M, HDD750GB WiFi Ralink 3290 ...PC: Intel i5, 8GB RAM, Nvidia GeForceGT640 2GB

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
Re: zvuk na notebooku= jsem trouba
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2009, 19:49:26 »
Tak pozor. Sice nejsem úplná lama, ale sám jsem se teď pořádně vytrestal. Ne a ne rozchodit zvuk, přeinstaloval jsem ALSA, upravoval konfiguráky, až mě nakonec napadlo si v nastavení zvuku zobrazit co nejvíce voleb/zařízení-ovládacích prvků. Ovládací prvek PCM byl ztlumený a já jsem zbytečně promrhal dopoledne!! :'( Vemte si příklad z mojí blbosti, ať nenosíte oslí uši! Jako já.
HP ProBook455 AMD-4 4300 4GB RAM, AMD Radeon HD8750M, HDD750GB WiFi Ralink 3290 ...PC: Intel i5, 8GB RAM, Nvidia GeForceGT640 2GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.