Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: černá obrazovka při nabíhání Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 3578 krát)

linuxkarloz

• Návštěvník
černá obrazovka při nabíhání Ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 29 Ledna 2008, 23:08:52 »
Ahoj

prošel jsem si forum ale i tak jsem problem nevyřešil , jsem začátečník takže třeba je to jen nějaká maličkost ale při nabíháni ubuntu mám asi 2 minuty jen černou obrazovku a pak až naběhne obrazovka s přihlašovacim polem.

nevi někdo jak se toho zbavit? děkuji za všechny rady

(PS sem začátečník kdyby byly potřeba nějaké výpisy z terminálu mužete mi napsat i přikaz jak je najdu :D :D děkuji)
« Poslední změna: 27 Února 2008, 01:54:17 od Anna Taliánová »
Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"
Notebook TOSHIBA Satellite Pro L100 PSLA4E
ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: černá obrazovka při nabíhání
« Odpověď #1 kdy: 29 Ledna 2008, 23:52:27 »
Zadejte hledat "pomalý boot" ;)
Jinak jednou mi pomohlo změnit rozlišení v /etc/usplash.conf ( gksudo gedit /etc/usplash.conf)
Pokud nepomůže tak v /boot/grub/menu.lst smažet u Ubuntu "quiet splash" a tak se dozvíte, kde je chyba (když to budete sledovat a zaregistrujete, na čem to dlouho "stálo") Pak projděte výsledky toho vyhledávání, nebo pošlete problém sem ;)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2008, 09:05:17 »
Hlavne nam napiste presny soupis vasi hardwarove konfigurace. Velmi pravdepodobne se jedna o problem kompatibility retezce Graficka karta -> Rozliseni splah obrazovky -> Monitor.

existpierre

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2008, 09:12:26 »
este je dost mozne ze si skusal davat do /boot/grub/menu.lst vga=XYZ ...cital som ze je to bug, ze nezoberie ine rozlisko ako je 640x480. Cize staci, ze vymazes ten text. AK chces ale vidiet aj vypis..tak vymaz slovko quiet

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2008, 09:44:34 »
sudo apt-get remove usplash  - splash je na nic.
pak sudo update-initramfs -u a sudo update-grub
« Poslední změna: 27 Února 2008, 01:53:38 od Anna Taliánová »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2008, 09:50:25 »
este je dost mozne ze si skusal davat do /boot/grub/menu.lst vga=XYZ ...cital som ze je to bug, ze nezoberie ine rozlisko ako je 640x480. Cize staci, ze vymazes ten text. AK chces ale vidiet aj vypis..tak vymaz slovko quiet
Neplatí vždy, například na mém NB (1280*800) se usplah zobrazí pouze při 800*600*8 nebo 800*600*16, ve stolním jen při 640*480*8, jinak se někdy zobrazí, ale otravuje to s hláškou a textem rozlišení monitoru... :-) nechápu a dám se podat :-)

Nevíte co je příčina toho, že i když se usplash zobrazí, několikrát ještě zhasne, problikne kurzor, prostě start systému není "hezký"...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

linuxkarloz

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2008, 14:50:16 »
sudo apt-get remove usplash - splash je na nic.
pak sudo update-initramfs -u a sudo update-grub
[/quot]

toto pomohlo  8)

děkuji moc všem za pomoc  ;)
Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"
Notebook TOSHIBA Satellite Pro L100 PSLA4E
ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.