Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: stránečky..  (Přečteno 3842 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
stránečky..
« kdy: 07 Března 2008, 19:38:13 »
Asi před týdnem jsem spustil stránečky o linuxu a o programování.. ale i o životě, a tak všem možným  :)
Jestli chcete, můžete se juknout, budu rád :)  --> http://www.beroot.ic.cz
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

wam]Spider007

• Host
Re: stránečky..
« Odpověď #1 kdy: 07 Března 2008, 20:14:52 »
zdravim, vidim, ze pouzivas IC.CZ

Mam tam ucet, ale zaujimalo by ma, ci sa tam da spravovat databaza pomocou OpenOffice Base a ak ano tak co potrebujem okrem prihlasovacich udajov, a host?

dik

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #2 kdy: 07 Března 2008, 20:16:33 »
mno.. to nevím  :D  bohužel jsem zatvrzelý odpůrce všech html editorů..  :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Března 2008, 20:25:29 »
ic.cz - pochybuju ze by se to dalo pomoci openoffice.. databazi spravujes pomoci phpmyadmin

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Března 2008, 20:28:59 »
ako viem, ze OO Base sa moze napojit na MySQL databazu, len neviem kde to ide...na ic.cz sa mi to nepodarilo rozbehat ale zrejme mi chybaju nejake baliky a pod.  :-\

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #5 kdy: 07 Března 2008, 20:30:25 »
Citace
ako viem, ze OO Base sa moze napojit na MySQL databazu, len neviem kde to ide...na ic.cz sa mi to nepodarilo rozbehat ale zrejme mi chybaju nejake baliky a pod.  Nevím co si myslet
sry, nějak jsem vás nepochopil z předchozího dotazu.. ale stejně neporadím  :'(
 :)
Citace

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Března 2008, 20:36:28 »
to nevadi...

inak pekny web, hlavne sa mi paci clanok "Proc zrovna firefox" ;)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #7 kdy: 07 Března 2008, 20:39:25 »
Citace
dokonalost sama -> Firefox
nj  ;) podle vašeho podpisu není divu!  :)
Citace

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #8 kdy: 07 Března 2008, 20:52:26 »
ako viem, ze OO Base sa moze napojit na MySQL databazu, len neviem kde to ide...na ic.cz sa mi to nepodarilo rozbehat ale zrejme mi chybaju nejake baliky a pod.  :-\

na IC.cz se nejde napojit na databázi "zvenku"
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #9 kdy: 08 Března 2008, 01:24:41 »
Dovolím si malou kritiku:
Zaprvé: když už chválíš FF do nebes pro jeho dodržování standardů, tak si projeď web validátorem a pak se pusť do úpravy těch spousta chyb, které způsobují to špatné zobrazení v Konqueroru a dalších prohlížečích. Firefox je chytrý, takže některé tvoje chyby opraví sám a zobrazí to tak jak jsi zamýšlel, jiné prohlížeče to ale neudělají.
Ke grafice:
Žluté záhlaví každého menu je moc výrazné, trochu bych ubral té křiklavosti.
Žluté texty na tmavěmodrém pozadí se nečtou úplně ideálně, písmenka splývají. Buď přidej letter-spacing, nebo změň barvy.
To zelené záhlaví mi nesedí s dalším obsahem, je tam celkově moc hlavních barev.
Řešení s definovanou height=xpx u obsahového sloupce nevidím jako zrovna šťastné, je to dost netradiční a ne zrovna dobře se to používá. Odstranil bych tu výšku a nechal klasické scrollování. Nebude stále vidět anketa, ale to se svět nezblázní :)

No a koukám frisbee player, kdepak hraješ? :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #10 kdy: 08 Března 2008, 12:44:53 »
Citace
Dovolím si malou kritiku:
Zaprvé: když už chválíš FF do nebes pro jeho dodržování standardů, tak si projeď web validátorem a pak se pusť do úpravy těch spousta chyb, které způsobují to špatné zobrazení v Konqueroru a dalších prohlížečích. Firefox je chytrý, takže některé tvoje chyby opraví sám a zobrazí to tak jak jsi zamýšlel, jiné prohlížeče to ale neudělají.
Moje stránky byly validní do doby, než jsem se snažil o kompatibilitu s Operou a Konquerorem.. musel jsem dát striktní doctype - s transitional to validní bylo na 100%, jenže se to dalo prohlížet jen v mozile..
Citace
Žluté záhlaví každého menu je moc výrazné, trochu bych ubral té křiklavosti.
Žluté texty na tmavěmodrém pozadí se nečtou úplně ideálně, písmenka splývají. Buď přidej letter-spacing, nebo změň barvy.
To zelené záhlaví mi nesedí s dalším obsahem, je tam celkově moc hlavních barev.
Řešení s definovanou height=xpx u obsahového sloupce nevidím jako zrovna šťastné, je to dost netradiční a ne zrovna dobře se to používá. Odstranil bych tu výšku a nechal klasické scrollování. Nebude stále vidět anketa, ale to se svět nezblázní Úsměv
Žádnou hnědou barvu jsem nikde nepoužil(v menu je tmavě modrá - #092340) - máte asi špatně nastavený monitor(já mám LCD s továrním nastavením)..  Je pravda, že jsem použil dost sytých hlavních barev.. ale už jsem holt takovej  :), a web na mě celkově působí dobře - nemyslím si, že je dobré dělat weby v odstínech jedné barvy..

Jinak dík za názor  :) je to lepší, než jen mlčet.

PS: frisbee nehrju závodně.. s kámošema jedem na kole, narazíme na louku a jdem hrát  :D
« Poslední změna: 08 Března 2008, 15:14:36 od Firzen »
Citace

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #11 kdy: 08 Března 2008, 15:06:53 »
Když jsem viděl ty screenshoty z jiných prohlížečů, tak u takhle jednoduchých menu to bude chyba na Tvé straně, opravdu.

Já někde mluvím o hnědé barvě? Každopádně bych dal ten proklad písmen v položkách menu, občas písmenka splývají do sebe a hůř se to čte.

No a jeden detail, vzhledem k názvu webu bych přidal skript ke stažení, který z uživatele udělá roota natotata :) (řešilo se to i tady)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #12 kdy: 08 Března 2008, 15:14:06 »
Citace
Když jsem viděl ty screenshoty z jiných prohlížečů, tak u takhle jednoduchých menu to bude chyba na Tvé straně, opravdu.

Já někde mluvím o hnědé barvě? Každopádně bych dal ten proklad písmen v položkách menu, občas písmenka splývají do sebe a hůř se to čte.

No a jeden detail, vzhledem k názvu webu bych přidal skript ke stažení, který z uživatele udělá roota natotata Úsměv (řešilo se to i tady)
Aha.. no jo vážně - já jsem četl místo tmavěmodrou tmavěhnědou.. omlouvám se.  ::)  Ten skript.. stahoval jsem si ho.. u mě prostě nefunguje. takže nevim co bych k němu asi tak psal..  :)

PS není to chyba z mé strany --> např. ostatní prohlížeče prostě ignorují v cssku vlastnost font-size: small; ale to nebyla moje chyba.  :) jinak to špatné bílé pozadí u menu jsem už dávno opravil  ;)

Edit: udělal jsem ten proklad písmen v menu, snad to bude ok :)  budu rád za každou další radu(i když někdy se musím bránit..)
« Poslední změna: 08 Března 2008, 15:28:29 od Firzen »
Citace

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #13 kdy: 08 Března 2008, 18:17:29 »
Super, hned to menu vypadá líp. No a když máš problém s hodnotou small, tak používej hodnotu em, tedy font-size:1em; apod, je to poměrně spolehlivé a pojede to dobře všude. Firefox používá "jen" 30% lidí :)

No ten skript funguje na několika verzích jádra, tak máš asi štěstí. Já se úspěšně k sobě naboural :)

qUAKER

• Host
« Odpověď #14 kdy: 08 Března 2008, 20:59:14 »
Teď je to mnohem lepší. Ještě by se možná mohl změnit font a bude to dobrý.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.