Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Obnova z koše  (Přečteno 2846 krát)

CrazyDog

• Aktivní člen
  • *
    • CrazyDog ~ Multi-web
Obnova z koše
« kdy: 11 Února 2008, 20:44:14 »
Zdravím, v Rhythmboxu jsem si udělal seznám skladeb, které mi mají hrát a z domněnkou smazat playlist jsem smazal písničky z HDD a nyní je mám v koši celé rozházené. A chci se zeptat jak je můžu obnovit do složek ze kterých byli smazané? Ve windowsu bych věděl. Tam stačilo pravou myši na smazanou položku a kliknout obnovit a daný soubor se vrátil na místo odkud byl smazán. Jedná se o několik GB hudby o kterou bych nerad přišel. Zatím jsem neobjevil žádnou záchranu. Díky za každou radu.
Asus M2N-E, Athlon X2 64 6400+, GEIL 4x512MB DDR2, nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE, HDD Seagate Barracuda 320GB SATA II + 80GB...
Ubuntu blog | PHP, JS a CSS blog | Osobní blog

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Obnova z koše
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2008, 20:46:27 »
V Gutsy a starších to bohužel nejde... :( Pokud vím, mělo by to jít v Hardy.

CrazyDog

• Aktivní člen
  • *
    • CrazyDog ~ Multi-web
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2008, 20:48:43 »
A když upgradnu na 8.04 tak to půjde nebo to co bylo smazané v starších verzích nepůjde obnovit?
Asus M2N-E, Athlon X2 64 6400+, GEIL 4x512MB DDR2, nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE, HDD Seagate Barracuda 320GB SATA II + 80GB...
Ubuntu blog | PHP, JS a CSS blog | Osobní blog

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2008, 20:50:55 »
Ne, to určitě nepůjde, musely by někde být zapsané informace, kde ten soubor byl původně. A to bohužel nejsou...

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #4 kdy: 12 Února 2008, 09:22:02 »
Zdravím, v Rhythmboxu jsem si udělal seznám skladeb, které mi mají hrát a z domněnkou smazat playlist jsem smazal písničky z HDD a nyní je mám v koši celé rozházené. A chci se zeptat jak je můžu obnovit do složek ze kterých byli smazané? Ve windowsu bych věděl. Tam stačilo pravou myši na smazanou položku a kliknout obnovit a daný soubor se vrátil na místo odkud byl smazán. Jedná se o několik GB hudby o kterou bych nerad přišel. Zatím jsem neobjevil žádnou záchranu. Díky za každou radu.

Pkud jsou soubory v koši a nejsou smazány z HDD, tak Koš otevřete, okno si zmenšete a jednotlivé písničky přehaněte na plochu. Pak si písničky dejte kam potřebujete.
Já to tak dělám, když mi děcka něco smažou.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 12 Února 2008, 11:00:36 »

Pkud jsou soubory v koši a nejsou smazány z HDD, tak Koš otevřete, okno si zmenšete a jednotlivé písničky přehaněte na plochu. Pak si písničky dejte kam potřebujete.
Já to tak dělám, když mi děcka něco smažou.
Tim jsi mu ale nijak nepomohl. On prave chtel, aby se to obnovilo v puvodni strukture, tak, jak byly pred smazanim. Presouvat rucne a tridit stovky ci tisice souboru zavani masochismem.

Treba by slo vyuzit na trideni alespon cast nazvu souboru nebo ID3 tagy v mp3 souborech. Nektere programy by podle nich mohly soubory roztridit nebo aspon nejak rozumne prejmenovat a pak by bylo trideni jednodussi.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 12 Února 2008, 11:17:43 »
Chápu, že pokud měl koš nevysypaný dlouhou dobu a písníček smazal velké množství, je práce nekonečná a nepřehledná. Ale pro záchranu písniček v této situaci je asi jediné možné řešení, sice zdlouhavé, ale přesto možné.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 12 Února 2008, 12:26:32 »
Jemu ale nejde o to dostat ty pisnicky z kose. V tom prece zadny problem neni. Problem je, ze pred smazanim mel nejakou (komplikovanou) adresarovou strukturu (interpreti, alba, ...), ktera se ale smazanim zrusila a ktera se pri obnoveni z kose opet nevytvori (narozdil od chovani ve windows). A jeho dotaz, alespon jak jsem ho pochopil ja, je, jak se prave vyvarovat opetovneho rucniho trideni.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #8 kdy: 12 Února 2008, 17:08:59 »
A nešlo by to třeba zpětně roztřídit do příslušných adresářů pomocí id3 tagů? To by myslím stačilo třeba do adresáře hudba nahrát zpátky hudební soubory třeba pomocí gnome-commanderu a masky *.mp3 nebo *.ogg nebo *.wma nebo... Pak vzít nějaký music organiser/manager, třeba banshee, možná i amarok to umí, a roztřídit hudbu podle zmíněných id3tagů do adresářů. Ale nezkoušel jsem, nevím, jestli to půjde tak snadno. Kdyby nic, tuhle možnost má i třeba program soundconverter, který návdavkem ještě hudbu zkonvertuje.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 12 Února 2008, 20:42:27 »
Tak takové zkušenosti nemám. Raději vsázím na zálohu, zvyk z win, to asi jediné mě naučil ;D .

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.