Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunguje compiz na 64bit systému  (Přečteno 5477 krát)

psisko

• Návštěvník
nefunguje compiz na 64bit systému
« kdy: 22 Ledna 2008, 12:13:58 »
Dobrý den,
mám problém s Compiz Fusion. Zde na Wikině uvádíte docela jasný a dobře pochopitelný návod, za což jsem vděčný, avšak v mém případě prostě Compiz nefunguje.

Nastavil jsem si všechny ty blbůstky na zapnuto, ale jediné, co z compizu funguje je ukazatel velikosti změny okna.

Zkoušel jsem poiužít glxinfo, abych se přesvědčil, zda mé ovladače pracují správně. A pracují. Direct rendering: Yes ... a zkouška grafické akcelerace také v pořádku.

Jsem studentem IT na střední škole a nikdo z mých spolužáků, kteří jsou na úrovni vysokoškolské (v ovládání unixů) už nevěděl jak mi poradit. Učitel linuxu také neví, v čem by mohl být problém.

Prosím Vás zde o radu. Nejde o život, ale když už GPU stála tolik peněz, rád bych si užil grafické efekty, které compiz nabízí.

Ještě mě napadá, že bych měl zmínit mou HW sestavu, takže:

amd64 xp 3500+
saphirre ati radeon X1800XL
1024 ram

???
« Poslední změna: 19 Února 2008, 00:39:55 od Anna Taliánová »

luisah

• Závislák
Re: nefunguje compiz-mam 64bit systém
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2008, 12:44:36 »
Je to asi blbost, když píšeš, že ti něco z compizu funguje = ale pro jistotu -  předpokládám, že jsi instaloval ovladače >8.37 (tedy - 8.42, 8.43 = 7.11, 7,12)? Příkaz fglrxinfo? = ATI?

Ondra K...

• Návštěvník
  • Věčný začátečník
    • Můj lehce offtopic blog
Re: nefunguje compiz-mam 64bit systém
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2008, 20:38:36 »
A na čem ten compiz spadne, když ho spustíte z příkazové řádky?
ASUS F3M-AP012 - AMD Sempron 1,8GHz, RAM 1024MB,GeForce GO 6100 se 64bit 8.04
---
A zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. --- Tož jsem přeběhl na Arch :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.