Jelikož jsem si poškodil oddíl s hlavním systémem, musel jsem systém instalovat znovu a rozhodl jsem se přejít přímo na Hardyho. Zatím musím říct, že je stabilita velmi slušná, když to srovnám se stejným stádiem vývoje Gutsyho. Narazil jsem ale na několik problémů:
Systém se mi nainstaloval s AIGLX a open source ovládačem. Pokud jsem nainstaloval fglrx přes Správce nesvobodných ovládačů, tak po restartu x server prostě nenaběhl. Musel jsem pod vesou nainstalovat fglrx pomocí Envy a potom ručně upravit rozlišení. Tento problém pozorují v Hardym už pěkně dlouho.
V Gutsym jsem fungoval na XGL, u kterého mi vadilo, že si vezme v paměti navíc 50-100MB a zatěžuje CPU během přehrávání filmů. Teď jsem zkusil AIGLX s ovládačem fglrx a výkon u VLC s výstupem X11 byl fakt žalotný. Nejenže to zatěžovalo CPU, ale zátěž byla taková, že se video občas sekalo a reakce ostatních programů šly hodně dolů.
Proto jsem se rozhodl zkusit znovu XGL, jenže v Hardym s ním mám problémy. Po spustění GNOME mi to hlásí, že není možné načíst gnome-setting-deamon, prostředí se načte bez Ubuntu tématu a celé se to chová divně. Proto jsem se musel vrátit k AIGLX.
Ještě se jedním problémem jsem se setkal. Když restartuju x server pomocí ctrl+alt+backspace, tak x server znovu nenastartuje a systém skončí na černé obrazovce.
Chtěl bych se zeptat, jak jste na tom vy s videem pod AIGLX? Dřív jsem si myslel, že jsou pod ním s videem menší problémy než pod XGL, ale teď fakt nevím. Nejde to nějak poladit?