Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: obejit FUP  (Přečteno 3972 krát)

okoun

• Stálý člen
  • **
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • http://www.okouns.wz.cz
obejit FUP
« kdy: 27 Února 2008, 17:52:27 »
Nevite jestli v linuxu jde obejit FUP, mam fup nastavenou tak že po 1 minute se mi snizi rychlost, a kdyz prerusim stahovani a zacnu znova jede to zase minutu na plno. neznate nejaky program co by to takhle odpojoval a pripojoval ??
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Pavel Půlpán

Re: obejit FUP
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2008, 09:42:25 »
Nejsem žádným zastáncem FUP, ale počkej až ti na to přijdou... ;)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2008, 09:56:53 »
Proc? Tim by snad nic neporusil. Jen by vyuzil vlastnosti nastaveni.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 28 Února 2008, 10:05:05 »
Myslím, že je to nastaveno tak, aby se to po dosažení FUP limitu chovalo výše zmiňovaným způsobem. Tedy stylem surfování ano, download ne. A netvrdil bych tím že nic neporušuje... to by asi chtělo už vidět smlouvu o poskytovaní služeb. Dál bych to nerozvíjel. 8)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 28 Února 2008, 12:40:16 »
Pavel má pravdu, pokud obcházíš jejich systém tak je to trestné. Pokud se toho ale všimnou. Druhá věc je zda tě skutečně dokážou že jejich systém záměrně obcházíš, může tě chybovat například router nebo nějaké jiné HW zařízení a za to ty nemůžeš. Ještě se chci zeptat, po překročení FUP, jak dlouho musíš čekat aby tě jela linka zase standardní rychlostí?
<< s/trestné/trestuhodné/ // ;)

Aratain

• Návštěvník
    • www.aratain.com - osobní stránky
« Odpověď #5 kdy: 01 Března 2008, 02:25:51 »
Nevite jestli v linuxu jde obejit FUP, mam fup nastavenou tak že po 1 minute se mi snizi rychlost, a kdyz prerusim stahovani a zacnu znova jede to zase minutu na plno. neznate nejaky program co by to takhle odpojoval a pripojoval ??

-------------------------
FUP obejít pravdepodobne nejde, protoze router, který to sleduje je mimo tebe a sleduje fup na konkrétní IP adrese. Pokud ty se odpojíš a znovu připojíš, dostaneš od DHCP serveru novou IP adresu a nový limit. Musel by jsi hacknout router a nastavit tam jiný limit. Další otázkou je co ten router sleduje. Jestli ti pokaždé po minutě připojení schodí rychlost, tak je to pěkná blbárna. Pokud je omezen na množství stažených dat, pak jak výše uvedeno. Někde musí být sledovačka a na ní limit. To, co popisuješ: odpojení a znovupřipojení ti dost výrazně sníží rychlost stahování. O té trestní odpovědnosti bych se asi i hádal, protože já z bezpečnostních důvodů můžu mít na svém PC software, který mi bude vyžadovat znovupřidělení IP adresy (možná blbost vychytávající 5% nějakých škůdců, ale proč bych ji tam mít nesměl). A že mi současně s tím schazuje i FUP na cizímrouteru - za to já nemůžu, ten já přece neprogramoval...

...Výsledkem je to, že FUP není věcí, která by se spravovala někde ve tvém PC, ale spravuje se úplně někde jinde a nemáš dost dobře možnost ji ovlivnit. Ještě by mne zajímalo, jestli nenabýhá pouze, překročíš-li množství dat za jednu minutu. Pak by asi pomohlo nastavit omezení rychlosti stahování. To některé programy umí (Ve windows např.: total komander, pod linuxem jsem to neřešil).

(A)
Technik IST. Linux (Mandriva, Ubuntu, FreeBSD - programovani PERL a C++). Dělám WiFi internetové připojení a nesnáším produkty Microsoft.
,,Software nekradu (mj. také proto, že jej vytvářím). Bud si ho nechte ukrast jinde nebo si zaplatte 10tis (Win+office) nebo se budete muset zacit trochu ucit a já vám nainstaluji Linux"

okoun

• Stálý člen
  • **
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • http://www.okouns.wz.cz
« Odpověď #6 kdy: 02 Března 2008, 22:22:08 »
no mam to tak ze mam svuj vlastni router ktery mi prideluje adresy podle MAC tudiz poskytovatel pouze vidi jednu moji adresu ale uz nevi kolik pocitcu je za tim. Potreboval bych to odpojeni a pripojeni treba aby se provedlo tak do 2 sec aby tam nebyl takovy packet loss. nicmene FUP bych prirovnal k politice komunisticke :))
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 02 Března 2008, 22:30:07 »
Cos podepsal to platí a na to nenadávej. Imho dá se to přirovnat jak ke komunismu pro uživatele tak k demokracii pro poskytovatele. :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.