Nevite jestli v linuxu jde obejit FUP, mam fup nastavenou tak že po 1 minute se mi snizi rychlost, a kdyz prerusim stahovani a zacnu znova jede to zase minutu na plno. neznate nejaky program co by to takhle odpojoval a pripojoval ??
-------------------------
FUP obejít pravdepodobne nejde, protoze router, který to sleduje je mimo tebe a sleduje fup na konkrétní IP adrese. Pokud ty se odpojíš a znovu připojíš, dostaneš od DHCP serveru novou IP adresu a nový limit. Musel by jsi hacknout router a nastavit tam jiný limit. Další otázkou je co ten router sleduje. Jestli ti pokaždé po minutě připojení schodí rychlost, tak je to pěkná blbárna. Pokud je omezen na množství stažených dat, pak jak výše uvedeno. Někde musí být sledovačka a na ní limit. To, co popisuješ: odpojení a znovupřipojení ti dost výrazně sníží rychlost stahování. O té trestní odpovědnosti bych se asi i hádal, protože já z bezpečnostních důvodů můžu mít na svém PC software, který mi bude vyžadovat znovupřidělení IP adresy (možná blbost vychytávající 5% nějakých škůdců, ale proč bych ji tam mít nesměl). A že mi současně s tím schazuje i FUP na cizímrouteru - za to já nemůžu, ten já přece neprogramoval...
...Výsledkem je to, že FUP není věcí, která by se spravovala někde ve tvém PC, ale spravuje se úplně někde jinde a nemáš dost dobře možnost ji ovlivnit. Ještě by mne zajímalo, jestli nenabýhá pouze, překročíš-li množství dat za jednu minutu. Pak by asi pomohlo nastavit omezení rychlosti stahování. To některé programy umí (Ve windows např.: total komander, pod linuxem jsem to neřešil).
(A)