Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Paměť přiřazená účtu a instalace hry  (Přečteno 1302 krát)

eNjoy

• Návštěvník
Paměť přiřazená účtu a instalace hry
« kdy: 10 Března 2008, 20:28:28 »
Dobrý den. Mám dva problémy a nemůžu s nimi hnout. Zaprvé: mam odíly sda1 (systém windows - 18GB) sda5 (NTFS odkádací pro windows - 30GB) sda8 (nějaké lost+found - 15GB). Myslel jsem že se ubuntu nainstaluje na sda8 ale teď nevím jak to je a mám problém s místem > asi po 600Mb souborech které jsem stáhl mi systém začal hlásit že mám málo místa na disku, nevíte co s tím?

Druhý problém: nainstaloval jsem si demoverzi hry Penumbra ale nikde žádný odkaz na spustitelný soubor. V souborovém systému linuxu se nevyznám a zaboha nemužu najít kam se to nainstalovalo. Navíc mě hrozně deprimuje systém hledání - nevím jak je to možné ale kdykoliv jsem něco dal hledat i věci které vím na 100% že v PC mam strašně rychle to vyhodilo "konec hledání - žádné výsledky" GRR .. až na tyhle drobnosti musím říct že mi ubuntu učarovalo ale potřeboval bych do začátku trochu poradit. THX

premet

• Host
Re: Paměť přiřazená účtu a instalace hry
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2008, 20:38:31 »
ad 1) Pro lepší orientaci budou lepší tyhle výpisy
Kód: [Vybrat]
sudo fdisk -l a
Kód: [Vybrat]
sudo df -had 2) Spustitelné soubory bývají většinou v /usr/bin nebo /usr/sbin popřípadě se podívejte jestli to není v někde v /usr/local

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.