Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BOINC - používáte ho?  (Přečteno 9778 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: BOINC - používáte ho?
« Odpověď #25 kdy: 12 Března 2008, 12:31:04 »
já mám dvoujádro - viz můj podpis. Ale je dobrý, že práce s pc se vůbec nezpomalí - ani když hraju hry  :)
Taky ten výpočet zbývajícího času je chybný - ručně jsem si spočítal, že bude trvat 2,3 hodiny.. a to se počítají dvě úlohy zároveň  ;)

edit: jinak, přidal jsem se k SETI@home  :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

idaemon

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 12 Března 2008, 12:44:06 »
Já mám jen jednojádra, ale zase to počítám na 2 počítačích, desktopu a notebooku. Oba jsou navíc zapnuté skoro celý den.  :) BOINC by měl mít defaultně nastaven nejmenší prioritu přidělování výpočetního prostoru CPU, takže jiné aplikace by neměly být jeho chodem ovlivněny.

SETI@home je pravděpodobně ze všech BOINC projektů nejznámější. Taky drží několik privilegií. Například hledání mimozemských signálů započalo už před více než 40 lety a v roce 1999 se podíleli na zahájení využití distribuovaných výpočtů. Mám pocit, že i Arecibo (teleskop, který je ke zkoumání používán) je největší na světě.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #27 kdy: 12 Března 2008, 12:51:58 »
Citace
SETI@home je pravděpodobně ze všech BOINC projektů nejznámější. Taky drží několik privilegií. Například hledání mimozemských signálů započalo už před více než 40 lety a v roce 1999 se podíleli na zahájení využití distribuovaných výpočtů. Mám pocit, že i Arecibo (teleskop, který je ke zkoumání používán) je největší na světě.
Halvně abychom něco objevili  :)  ale ne všechny projekty maj podle mě smysl - třeba ten co si klade za cíl předpovědět průběh globální ho oteplení --> tam výsledek záleží vyloženě na uživateli a na pseudonáhodných číslech..
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

idaemon

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 12 Března 2008, 13:32:58 »
Halvně abychom něco objevili  :)  ale ne všechny projekty maj podle mě smysl - třeba ten co si klade za cíl předpovědět průběh globální ho oteplení --> tam výsledek záleží vyloženě na uživateli a na pseudonáhodných číslech..

Doposud se v projektu SETI objevilo pouze několik zajímavějších výsledků, ale ani jeden nebyl dostatečně průkazný. O praktickém smyslu SETI by se rovněž dalo polemizovat, protože velká část jak vědecké tak laické veřejnosti je v otázce mimozemských civilizací hodně skeptická. Jiní však ve smysl věří a do projektu se zapojí. Stejně jako já.  ;) Do Climate Prediction jsem se nezapojil, ale taky bych ho nějak neodsuzoval. Zas až tak náhodné ty výsledky určitě nejsou. Ze vstupních parametrů pro danou část planety se vytváří klimatický model a vypočítává se budoucí predikce vývoje. Předpokládám, že výsledek bude především záviset na celkovém dynamickém modelu a pseudonáhodná čísla jsou jen jednou součástí. Právě kvůli častým aktualizacím údajů je třeba velký výpočetní výkon.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.