Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proxy, Windows domena, Ubuntu 7.04  (Přečteno 8246 krát)

el_mariachi

• Návštěvník
Proxy, Windows domena, Ubuntu 7.04
« kdy: 26 Března 2008, 11:18:48 »
Zdravim,
v prvom rade chcem upozornit, ze som len zacinajuci uzivatel linuxu, takze mi treba vysvetlovat postup ako zaciatocnikovi (hlavne presne prikazy, nestaci napisat hod sem trace toho, posli log toho atd. trvalo by mi to dalsi tyzden :D). Nieco uz viem porobit, ale v mnohych veciach sa este ani zdaleka nevyznam. Som v nasom podniku v podstate taky zacinajuci pc administrator, avsak bohuzial ziaden zo skusenejsich kolegov mi extra nevie pomoct, pretoze oni pracuju len s windowsom.

Pozeram google uz par dni a neviem najst fungujucu odpoved. Problem mam asi takyto: nainstaloval som si do prace ubuntu 7.04 (planujem aktualizovat na 7.10). mame tu fungujucu windowsacku domenu (myslim ze windows server 2003), do ktorej sa z windowsu bez problemov prihlasim a vsetko funguje ok. mame tu spustene aj proxy (nastavenia som si pokukal z windowsu odkial sa bezne prihlasujem).

Prvy problem, ktory som musel riesit bolo, ze sa mi z nakeho dovodu nedalo vobec dostat na internet, nezavisle od toho, ake nastavenia som skusal (proxy atd). Nasiel som teda niekde na google radu, ze treba nahodit sambu smbfs (alebo taky naky nazov) a winbind. Po kratkom trapeni sa mi podarilo nako dostat vsetko potrebne do ubuntu (kedze v ubuntu som vtedy ece nemal internet, bola to naozaj sranda hladat cez windows spravne subory a nasledne skusat v ubuntu ci to vobec ide). Nainstaloval som, nakonfiguroval (podla navodu).
   Neviem ci som nieco prehliadol, zabudol, zle napisal, ale odvtedy nedokazem spustit ziadnu administracnu aplikaciu v ubuntu priamo ikonkou, ale musim to obchadzat cez terminal a pisat napr "sudo users-admin". Vtedy sa to spusti, ale spyta sa ma najskor 2krat na heslo (kontroloval som to, dvakrat musim zadat TO ISTE heslo) a az potom to ide. Bohuzial ked chcem spustit napriklad aktualizacie alebo cokolvek ikonou (pri aktualizaciach sa to sprava myslim rovnako cez terminal a ikonu), tak pri hocijakom ukone, kedy mi vyskoci okno kvoli administratorskemu heslu, proste operacia zlyha. Zadam spravne heslo, dam enter, okno zmizne, chvilku vidno na spodnej liste, ze sa spusta administracna aplikacia a proste to potom zmizne a koniec. Nic dalej.
   Tipujem, ze tento problem bude mat nieco docinenia so sambou alebo winbindom, ale neviem najst problem.

Druhy problem je asi taky, ze sice sa objavili hore spominane problemy, internet sa mi ale pod Firefoxom uz rozbehol. Pohral som sa s nastaveniami proxy(neviem ci to urobila instalacia smb+winbind, alebo ci som predtym daco zle zadaval) a sice sa ma firefox na zaciatku zvykne pytat na prihlasenie na proxy, funguje mi aspon takto internet.
   Tym vsak internet na ubuntu pre mna zatial konci, pretoze ziadna ina aplikacia sa mi na internet uz nedostane. Skusal som viacero navodov, napr obycajne editovania konfiguracnych suborov (bash.bashrc, apt.conf) -> nastavenia apt.conf UPLNE ignoruje, pri editacii bash.bashrc vsak vidno zmeny, ale vypise chybu 407 o ISA autentifikacii ked dam napriklad sudo apt-get update.
    Tak som sa nahneval, nabehol opat na google a hladal teda uz tuto chybu, dufajuc, ze to vyriesi aspon problemy s aktualizaciami a instalaciou cez apt-get. Nasiel som par navodov, pricom som skoncil asi pri ntlmaps navode. nasiel som si balicek, nainstaloval do systemu, nastavil server.cfg, restartoval, poeditoval podla navodu bash.bashrc a apt.conf, ale ziadne zmeny. tak som nasiel dalsi navod, ktory obsahoval nejaky skript (pravdepodobne daco velmi podobne ntlmaps, kedze to malo na stranke nadpis NTLM), pozrel navod a urobil podla toho. Spustil som apt-get update a ono to fungovalo ! Zaseklo sa to vsak na 99%, ale naslo mi nove aktualizacie, ktore sa mi vsak vdaka problemu v bode 1.) nepodarilo stiahnut a nainstalovat. Stale dokola sa ma pytal na heslo ked som klikal na Stiahnut a nainstalovat (ci jak sa ten gombik vola). Zavrel som teda aktualizacne okno, popozeral som zas google, NIC som nemenil a pustil opat terminal.
    Zadal som sudo apt-get update, a odvtedy mi vypisuje chybu :
Kód: [Vybrat]
Zlyhalo stiahnutie http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/feisty-security/multiverse/i18n/Translation-sk.bz2  Nedá sa pripojiť k 127.0.0.1:5865 (127.0.0.1). - connect (111 Connection refused)
Ked zmenim v bash.bashrc adresu proxy priamo na skutocnu (nie na tu z ntlmaps), tak mi vypisuje chybu 407 s ISA. Ked dam svoj localhost kde mam spustene ntlmaps, pise hentu chybu.

Prosim, ludia, CO robim zle ? Riesil uz niekto podobne problemy ? Vazne mi uz dochadzaju napady kde hladat pomoc, tak som sa obratil na vas. Dufam ze vas neodradila dlzka prispevku, ale chcel som dat co najviac informacii co by mohli pomoct. Vopred dakujem za snahu  :)

edit:// dufam, ze je takato uprava textu uz citatelnejsia :)
« Poslední změna: 13 Května 2008, 23:43:48 od Anna Taliánová »
Ubuntu 7.10 GG
CPU: AMD Athlon64 X2 5600+,RAM:2x1GB DDR2 800MHz,VGA:HD3870 512MB GDDR4,Sound:Audigy2,HDD:250GB Seagate SATAII,Mouse:MX518

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Proxy, Windows domena, ubuntu 7.04
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2008, 11:31:32 »
Hmm, další slohovka. :D Zkuste to více rozdělit do odstavců, takto se to nedá číst.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Března 2008, 11:37:11 »
no jo no, dufal som ze sa takto bude lahsie pomahat a ze sa vyhneme reciam : skusal si uz toto alebo toto ? vypisal som myslim vsetko co som uz skusal, ak su tam este nejake nejasnosti tak sa kludne pytajte
inak ta chyba ktoru som dal do code sa zobrazuje pri kazdej polozke v apt-get update. vypisanu polozku som uviedol len ako priklad. Aby ste si nemysleli ze sa jedna len o ten jeden repozitar :)
Ubuntu 7.10 GG
CPU: AMD Athlon64 X2 5600+,RAM:2x1GB DDR2 800MHz,VGA:HD3870 512MB GDDR4,Sound:Audigy2,HDD:250GB Seagate SATAII,Mouse:MX518

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Března 2008, 11:57:47 »
Mate spatne nastavenou sit. Se Sambou (jeji instalaci) to ma pramalo spolecneho. Dejte si do poradku sit a DNS.

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Března 2008, 14:20:38 »
Mate spatne nastavenou sit. Se Sambou (jeji instalaci) to ma pramalo spolecneho. Dejte si do poradku sit a DNS.

no ty si mi ale pomocnik...
1.) ked zle nastavis smb + winbind, tak ta nepusti sa ani prihlasit do ubuntu, takze administracne problemy ubuntu budu asi spojene s tym
2.) takuto radu mi dokaze dat ktokolvek. ak to nevyznelo z prispevku, tak potrebujem radu ako to cele spojazdnit, ne "mas zlu siet, vymen" a podobne  ::)
Ubuntu 7.10 GG

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 26 Března 2008, 14:56:31 »
nějak jste si asi rozhasil práva. Z konsole zkuste
Citace
sudo adduser zzivatel adm
Citace
sudo adduser zzivatel admin

Nejde-li to v terminálu, pak to udělejte při výběru OS v "Recovery mode".
Upozorňuju, u každé změny práv se odhlašte.

V práci jsem za firemní proxy a pro přístup na net terminálu v souboru ~/.bashrc vloženo na konci toto:
Citace
http_proxy=http://uziv_jmeno:heslo@IP_adresa:8080;
# ftp_proxy="ftp://uziv_jmeno:heslo@IP_adresa:8080";
export http_proxy

Po změně souboru terminál zavřete a spusťte znovu.

Jinak grafické aplikace nepouštějte se "sudo", ale s "gksudo"(Gnome).

Tu proxy mám uváděnou i zvlášť pro Firefox a Synaptic. Ale používám KDE, takže možná proto.

Se sambou neporadím.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Března 2008, 15:14:16 »
co sa tyka tych prav, muselo sa to pravdepodobne niekde stat pri konfiguracii samby alebo winbindu, pocas editacii suborov common-*****, alebo smb.conf, login.defs alebo daco takeho... pred tymito zmenami islo vsetko v poriadku.. zajtra sem mozem postnut ich obsah. neviem ale ci som zle daco nastavil, alebo som daco zabudol, lebo som v podstate pouzival len metodu : copy & paste, takze by nemali byt chyby, ale radsej to mozeme kuknut tuto na fore..
ked som skusal pridat noveho uzivatela, dal som mu adminovske prava atd, a pri prihlasovani mi napisalo chyby a cele xko uplne zblblo, mozem to skusit zajtra rano a hodim sem presnu hlasku

tu proxy tiez skusim, zatial dakujem. ak ma niekto ece nejake napady, tak kludne sem s nimi :)
Ubuntu 7.10 GG

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 26 Března 2008, 19:58:43 »

no ty si mi ale pomocnik...
1.) ked zle nastavis smb + winbind, tak ta nepusti sa ani prihlasit do ubuntu, takze administracne problemy ubuntu budu asi spojene s tym
2.) takuto radu mi dokaze dat ktokolvek. ak to nevyznelo z prispevku, tak potrebujem radu ako to cele spojazdnit, ne "mas zlu siet, vymen" a podobne  ::)

No, misto prskani na ty, co Vam radi, byste se mnel zamyslet nad tim co pisete. Takovy posty " vraj mi siet nepojde, pokial tam nebude Samba" jsou opravdu hodne ..... . A jako zacinajici admin byste mnel seucit, seucit a seucit.
Takze opakuju, Samba se siti, presneji funkcnosti site nema nic spolecneho. Az Vam perfektne pujde sit, pak se zabyvejte dalsimi sluzbami. Jak nastavit sit si zkuste pres dokumentaci, spravu systemu, help, wiki a forum. Az kdyz neco nepujde ptejte se. Tu nejsou wizardi, co umneji najit zavadu z kavovy sedliny.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #8 kdy: 27 Března 2008, 04:59:43 »
Ono se těžko radí když naprosto neuvedete co jste dělal. Popis typu Neviem ci som nieco prehliadol, zabudol, zle napisal a ani z jakého návodu jste vycházel je nevypovídající. Jaký typ proxy máte nainstalovaný na síti? Nějaký ISA server? V jakém režimu ověřování? Pouze nativní NTLM? Jaká verze? Nebylo by jednodušší začít od začátku, nainstalovat ubuntu načisto, uvést podrobnou konfiguraci windows sítě a zeptat se jak rozchodit připojení na internet? Teprve poté rozběhávat další služby? Mám pocit že nyní máte systém v podivném nestabilním stavu, nedokážete napsat jak jste se k tomuto stavu dostal (jasně - zkoušením všeho co vyplivl google) a nyní očekáváte že se tu najde guru jasnovidec který vám to pomůže dostat do funkčního stavu(ten váš první problém). Třeba se najde a třeba to bude trvat méně času než celé uchodit od začátku. Já osobně na vašem místě bych na to asi nesázel.
Ad druhý problém - Pokud to přesto chcete zkusit, pošlete alespoň obsah /etc/apt/apt.conf, /etc/ntlmaps/server.cfg, ~/.bashrc
Podle jakého návodu jste to dělal?
Teď jen hádám, nepomohlo by změnit shell z dash na bash? viz třeba http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=19718.msg143204#msg143204
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Března 2008, 09:13:44 »
samotna windowsacka domenova siet funguje ok, ziaden pocitac s windowsom s tym nema problem. uz som bol na chvilu pripojeny aj z ubuntu, ale len na par minut a ked som zatvoril terminal, zrazu opat nic neslo. bohuzial si teraz neviem spomenut, ci (a hlavne CO) som nieco zmenil (to, ze sa zmeny prejavia, ako ste to tu uz napisali, az po vypnuti a zapnuti terminalu, som si vsimol bohuzial az potom........).

co sa tyka autentifikacie voci domene, som pouzil tento navod : http://sudan.ubuntuforums.com/showthread.php?t=5409 . uplatnil som aj rady v dalsich komentaroch k teme (napr oprava navodu aby sa nepokazilo prihlasenie do samotneho ubuntu... to som opravoval dodatocne cez prikazovy riadok, lebo som si ten jeden prispevok akurat nevsimol.. ). teda aspon dufam ze som nic neprehliadol. ked kliknem na Places->Siet,
vypyta si odo mna vzdy heslo a meno na prihlasenie do domeny, a vidno rozdiel medzi tym, ked heslo zadam spravne a ked nie...aplikacie ako users-admin a dalsie graficke, ktore potrebuju administracne prava, mi vsak odvtedy idu spustit len cez terminal

potom sa mi podarilo rozbehat internet pre firefox, nastavil som mu proxy a odvtedy sa ma raz za cas spyta na prihlasovacie udaje na proxy (co je v podstate to iste co do domeny). ked zadam spravne, internet funguje vo firefoxe ok. na firefox som ziaden extra navod nepouzival

co sa tyka pristupu na internet pre apt-get, aktualizovanie systemu, synaptic atd, sa mi podarilo rozbehat na tych par minut ako som spominal. po vypnuti terminalu mi to vsak opat nejde... na to som pozeral viac navodov, ale vsetko to boli navody typu :
dajte do bash.bashrc riadok :
export http_proxy=http://meno:heslo@proxyIP:proxyPORT/alebo vytvorte apt.conf subor v adresari /etc/apt/ a vlozte don :
Acquire {
         http
         {
                 Proxy "http://meno:heslo@proxyIP:proxyPORT/";
         }
}
vsetky tieto navody boli len obmeny tychto (to co som sem postol su len zmeny ktore mam teraz v tych suboroch. skusal som viac variacii, rozne to napisat atd. vzdy som si vsak daval pozor, aby som neporobil hluposti (co je niekedy v linuxe pre zaciatocnika tazke, ze?) a myslim, ze sa mi to ale podarilo.
okrem toho som nasiel aj navod http://www.uluga.ubuntuforums.org/showthread.php?t=400210, ktory som tiez skusal nahodit...idem sa s nim ece zahrat, mozno sa mi to podari. ak ano, dam urcite vediet nech tu nebudete zbytocne mrhat silami na vyriesenu vec. zatial je to stale aktualne. taktiez skusam aj tento navod : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=96802, kde som nasiel odkaz na toto http://www.geocities.com/rozmanov/ntlm/. ked som skusal posledny spominany odkaz, na chvilu sa to rozbehlo, ale opat sa mi to uz rovnakym sposobom zatial nepodarilo rozbehat...

v podstate verim, ze by som vsetky zmeny dokazal vratit na povodne hodnoty bez preinstalovania systemu, takze chcem najskor vyskusat najst chybu a to som prave dufal, pavelp, ze mi tu na fore pomozete, pretoze jak pises, stretli ste sa tu uz s roznymi problemami. viem o com hovoris a preco si rozcarovany z mojho prveho prispevku, sam nemam rad uzivatelov co dojdu a cakaju na zazrak, ale prave preto sa snazim vysvetlit vsetko co som porobil co najpresnejsie tak, aby ste mi pomoct naozaj aj vedeli. preto ma trochu zamrzela tvoja veta : mate tam dakde problem, opravte si najskor siet... takato rada mi proste nema ako pomoct, nie ked vidim ze mi napr internet cez firefox funguje a normalne isiel tiez chvilu

ono mne pride ako zaujimavy fakt, ze v terminali odo mna vzdy pyta prihlasovacie heslo 2x po sebe. moj osobny tip je, ze nieco podla toho navodu, podla ktoreho som sa snazil nahodit sambu a winbind (mozno menovite editacia suboru common-auth), nefunguje presne tak, ako by malo...

co sa tyka tvojich otazok kiklhorn ->  mozno pomoze udaj, ze ked dam do bash.bashrc http_proxy udaj priamo na adresu proxy, tak mi vypisuje chybu ze sa nedokazala autentifikovat voci ISA
407 Proxy Authentication Required ( The ISA Server requires authorization to fulfill the request. Access to the Web Proxy service is denied.  ), cize tipujem ze je to ISA server.ked som skusal pouzit adresu ntlmaps (127.0.0.1:5865), tak mi vypisuje   
Nedá sa pripojiť k 127.0.0.1:5865 (127.0.0.1). - connect (111 Connection refused)
dufam, ze som zodpovedal co najviac otazok
Ubuntu 7.10 GG

Pavelp

• Host
« Odpověď #10 kdy: 27 Března 2008, 09:21:41 »
Ale proboha tak fungujet ta sit / resp. internet / trvale a nebo nefunguje? Je spravne nastavena IP adresa, maska, deafault route, dns? Mate na siti nejaky restriktivni firewall, ktery vas nepousti vubec ven jen pres proxy? Ja myslel, ze kdyz jste admin, ze informace o siti pro Vas nejsou tajne, ze je znate.
Citace
...cize tipujem ze je to ISA server.
Jak muze admin tohle tipovat? Ten to musi znat!!!
Mimochodem, k tomu ISA serveru nemam co rict, nepouzivam a neznam.

« Poslední změna: 27 Března 2008, 09:24:04 od Pavelp »

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 27 Března 2008, 09:29:54 »
Ale proboha tak fungujet ta sit / resp. internet / trvale a nebo nefunguje? Je spravne nastavena IP adresa, maska, deafault route, dns? Mate na siti nejaky restriktivni firewall, ktery vas nepousti vybec ven jen pres proxy? Ja myslel, ze kdyz jste admin, ze informace o siti pro Vas nejsou tajne, ze je znate.
Citace
...cize tipujem ze je to ISA server.
Jak muze admin tohle tipovat? Ten to musi znat!!!

Trvale mi na ubuntu funguje siet LEN cez firefox (pod windowsom nonstop akokolvek). Cez ostatne sucasti ubuntu som sa dostal na internet len na 5minut, aj to len raz. Kedze sa z firefoxu dostanem na internet, nastavenia by som mal mat k dispozicii spravne. Ip priraduje DHCP server a kedze sa dokazem dostat na ine pocitace atd, tak pocitam ze aj to bude spravne. A ano, bez proxy sa nedostanem nikam von.
A ako to mozem tipovat ? Som v podniku len kratko a nie som tu sam. V podstate (aj ked to tak oficialne nie je), som tu len na prax... Mam totiz prerusene studium na vyske a zamestnany som tu teraz len na dobu urcitu. Cize prava PLNE nemam, a vedomosti o podnikovej sieti takisto nie. Ucim sa to vsetko za behu a veci okolo proxy atd riesia nasi profici, ktori su tu zamestnani dlhodobo, nahadzovali to osobne a pracuju s tym denne. Nemam bohuzial vsetky informacie k dispozicii, takze sa snazim len na zaklade svojich predoslych skusenosti "tipnut" (aj ked sa na mna za to hnevas), ako a co je nastavene, a zatial sa mi to vcelku dari. Sef totiz nema cas na to, aby mi pomahal sa teraz hrajkat s linuxovym nastavenim, tak sa musim snazit sam...  :(

EDIT://
takze, odstranil som konfiguracie, ktore som popridaval do suborov pri pouziti navodu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=5409 (cize samba, winbind...), internet mi funguje nadalej a uz mam prava opat normalne.

problem s internetom pre dalsie aplikacie(apt-get, aktualizacie atd) stale pretrvava. ak sa mi to medzitym podari opravit, dam sem vediet ako...
« Poslední změna: 27 Března 2008, 10:11:11 od el_mariachi »
Ubuntu 7.10 GG

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #12 kdy: 27 Března 2008, 10:44:31 »
Citace
co sa tyka tvojich otazok kiklhorn ->  mozno pomoze udaj, ze ked dam do bash.bashrc http_proxy udaj priamo na adresu proxy, tak mi vypisuje chybu ze sa nedokazala autentifikovat voci ISA
Kód:
407 Proxy Authentication Required ( The ISA Server requires authorization to fulfill the request. Access to the Web Proxy service is denied.  )
, cize tipujem ze je to ISA server.ked som skusal pouzit adresu ntlmaps (127.0.0.1:5865), tak mi vypisuje   
Kód:
Nedá sa pripojiť k 127.0.0.1:5865 (127.0.0.1). - connect (111 Connection refused)
To jsem si přečetl již v původním příspěvku, 407 Proxy Authentication Required je celkem jasná hláška - přes to bez "windowsovské" autentizace nedostanete.
Zjednodušeně - ntlmaps komunikuje s windows proxy serverem tak aby si myslel že s ním komunikuje windows user přihlášený do domény se svým heslem a nejsem si zcela jistý že ntlmaps dokáže komunikovat s proxy serverem který by byl nastaven na "paranoidní kombinaci - třeba typu vyžadovat pro ověřování pouze jediný a to nejvýše zabezpečený typ komunikačního protokolu, vyžadovat platný certifikát PC i uživatele, nemít odchylku času větší než 5 sekund od serverového času a být ověřen radiusem třeba na základě splnění podmínky že na počítači který komunikuje ven musí být nainstalována nejnovější aktualizace antiviru, antispyware a počítač je připojen do konkrétního portu určitého switche".
Protože o tomto informace žádné nemáte budeme předpokládat že zabezpečení není paranoidní a že by komunikace ntlmaps s venkem přes proxy procházela. (když vám firefox jede)
Vy v linuxu musíte nastavit to že veškerá komunikace směrem ven bude procházet přes ntlmaps tzn přes to vaše 127.0.0.1:5865, asi...
... ptal jsem se také na obsah konfiguráků - třeba by se podařilo určit proč 111 Connection refused
Celá komunikace by pak měla vypadat "program který chce ven" --> "lokální proxy ntlmaps" --> "isa? server" --> "internet"
Vzhledem k tomu že bohužel nedodáváte žádné konkrétní údaje o tom jak to máte vy nastaveno právě nyní tak vás pro nyní mohu maximálně odkázat na další fóra kde se problém úspěšně řešil:
http://forums.fedoraforum.org/archive/index.php/t-742.html
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-537651.html
Citace
v podstate verim, ze by som vsetky zmeny dokazal vratit na povodne hodnoty bez preinstalovania systemu
Doporučuji tedy vrátit vše do původního stavu, prostudovat si jeden z mnoha návodů které vedli k úspěšnému vyřešení problému, zkusit porozumět co je proč děláno, a pak to teprve zkuste sám.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

el_mariachi

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 27 Března 2008, 11:32:48 »
Takze, dakujem vam vsetkym za pomoc... Myslim, ze som uz prisiel na to, kde bol cely cas problem a teraz to uz ide. Dufam, ze nebudem zajtra opat pisat, ze to zas nefunguje :D .
Postup ktory u mna fungoval (mozno sa to hodi niekomu kto bude riesit rovnaky problem):
-> nahodit ntlmaps
-> /etc/ntlmaps/server.cfg
tam je dolezite vediet, ze ->
listen_port: kludne moze byt default, ale treba si ho pamatat. tymto portom sa na ntlmaps budeme odkazovat
vyplnil som aj dalsie udaje ako napr NT_hostname, ale je mozne ze by to islo aj bez toho. hlavne je vyplnit proxy ip a pristup k nej-  fyzickej. ked som ale nevyplnil heslo, malo sa ma to spytat, ale nikde sa tak nedialo, takze som stale dostaval hlasku Connection refused. Ked som dal do apt.conf, bash.bashrc a vsetkych nastaveni v ubuntu TIE ISTE udaje, cize ip na ntlmaps (127.0.0.1), port na ntlmaps(5865 je default), meno a heslo, zacalo mi vsetko fungovat. kym som daval skutocnu proxy, vypisoval stale chybu 407 s ISA autentifikaciou. ked som zmenil len apt.conf a bash.bashrc, fungovalo mi len konzolove apt-get, ale updaty nie, takze som musel zadat proxy ntlmaps aj do System->Predvolby->Nastavenie proxy, aj ked v navodoch co som cital vraj stacilo nastavit Direct Connect, takze treba skusit...

O chvilu budem musiet restartovat pc kvoli instalovanym updatom, tak snad sa to cele zas nepokazi a nebudem musiet hladat chybu :) Este raz diky ludia za trpezlivost so mnou a za pomoc  8)

takze, nainstaloval som 7.10, a zas sa to cele pokazilo :D nastastie teraz som uz pochopil o co priblizne ide, a pouzil som len nasledujucu radu a funguje to :
Citace
In /etc/ntlmaps/server.cfg change:

NTLM_TO_BASIC:0
to
NTLM_TO_BASIC:1

From documentation:
# This option makes APS try to translate NTLM authentication to very usual "Basic"
# scheme. Almost all http clients know it. With this option set to 1 user will be requested
# by his browser to enter his credentials and these username and password will be used by
# APS for NTLM authentication at MS Proxy server or Web server.
# In such a case different users can use one runnig APS with their own credentials.
zvysne nastavenia som samozrejme nastavil tak ako som opisoval vyssie
« Poslední změna: 31 Března 2008, 08:44:22 od el_mariachi »
Ubuntu 7.10 GG

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.