Mě se už moc nechce tam vrace to Empathy, Pidgin mi vyhovuje. Abych to shrnul ještě jednou - Pidgin ani Empathy se automaticky nepřipojí po startu systému k serverům. U mého jména vpravo nahoře je ikonka přeškrtlé bubliny (offline). Až po kliknutí se mi začne připojovat Empathy nebo Pidgin k serverům. Empathy se to nepovede a Pidginu jo. Tudíž já Empathy nepotřebuji a nechám si Pidgin.
Problém je jiný než tu řešíme - a sice, že se nepřipojuje automaticky komunikátor k sítím, ale až po kliknutí na něj v apletu upozornění.
Edit: Aha, tak teď jsem zkusil spustit Pidgin bez onoho klikání v apletu upozornění, a to v konzoli příkazem pidgin a mělo to stejný efekt. Takže chyba je tedy pravděpodobně v tom, že se komunikátor po startu systému vůbec nespustí, proto se nepřipojuje ani k síti. Konzole nevypisuje vůbec nic, prostě se jen spustí Pidgin a normálně funkční.
Tedy otázka zní - jak opravit automatické spuštění Pidgina? Empathy se mi původně automaticky spouštělo, přestalo to fungovat až později.