U Aceru nikdy nevíte, zda je problém v hardware či jinde. Před dvěma roky jsem kupoval NTB Acer 4102WLMi. Hned po koupi jsem zjistil, že v něm zabudovaná DVD vypalovačka si nerozumí s diskem - samostatně obě komponenty jeli celkem fajn, ale vypalování jelo rychlostí cca 60kb/s - čili DVD se pálilo více než 3 hodiny!!! Bylo to hned před Vánocemi a tak se mi nechtělo jinak funkční notebook posílat do servisu, kte by stejně jen ležel až do nového roku. Ale ejhle, na štědrý den se mi notebook z ničeho nic nepodařilo nastartovat - černá (ale aktivní) obrazovka obrazovka, větráček na plné otáčky a svítící dioda HDD (občas jakovy hrábnul, cca tak jednou za 30s). A tak šel hezky po Novém roce do servisu. Zde naopak naprostá spokojenost - v pondělí si pro něj přijeli, v pátek mi ho přivezli, vše zdarma. Ze servisního protokolu jsem zjistil, že mi vyměnili celou zákl. desku a vypalovačku (původní Philips nahradila Matshita) - a od té doby žádný problém, skvěle na něm chodilo Ubuntu 7.04 (i když měl grafárnu ATi).