Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 8.04 -RC - nedetekuje disky  (Přečteno 5948 krát)

DTJ

• Návštěvník
Ubuntu 8.04 -RC - nedetekuje disky
« kdy: 20 Dubna 2008, 19:25:58 »
Tak jsem si řekl, že vyzkouším rc-8.04 ale narazil jsem hned při instalaci. Na naprosto běžném chipsetu VIA  K8T890 nejsou rozpoznány SATA disky a jelikož mám jen SATA, tož jsem záhy skončil. To jsem docela v šoku, starší jádro z 7.10 je pozná bez problémů. Zkoušel jsem všechny možné volby (ACPI-off atd.) při instalaci a ani ťuk. Má někdo podobný problém? Instaloval jsem z alternate-iso. To se mi jeví jako poměrně vážný bug, až se mi tomu nechce věřit. Zkusím stáhnout desktop (live) instalaci, pak dám info.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Ubuntu 8.04 -RC - nedetekuje disky
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2008, 20:40:21 »
No mě alternate psal, že nepoznal DVD-ROM mechaniku od ASUS na SATA.... bohužel mi ji nenajde ani starší distribuce třeba DEBIANU 4.0 :-( což je děs běs
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2008, 22:27:22 »
Ten samý problém. Naposledy Alpha4 je detekovala >:(

fester-182

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Dubna 2008, 22:29:10 »
toto moze byt problem s chipsetom, to iste pisalo aj spoluziacke  no vlasne jej nedetekovalo cdrom.
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

DTJ

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2008, 06:43:43 »
Tož jsem stáhl desktop verzi kubuntu 8.04 rc a ta do live režimu vůbec nenaběhne - skončí to v BusyBoxu v nějakým safe mode a hotovo. Opět jsem zkoušel různé parametry  ACPI a ani ťuk. Nemám dojem, že bych měl nějakou exotickou konfiguraci, běhá na tom kde co. No, počkám na oficiální 8.04 a uvidíme, když tak holt zkusím zase něco jiného.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 21 Dubna 2008, 06:53:05 »
Ze uz nepockate tie zas...3 dni! Nepoviem ked si nejaky skuseny linuxak hodi test verziu, ale zaciatocnika to moze akurat tak znechutit. Treba jednoznacne pockat na final!
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

DTJ

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Dubna 2008, 07:29:01 »
Ze uz nepockate tie zas...3 dni! Nepoviem ked si nejaky skuseny linuxak hodi test verziu, ale zaciatocnika to moze akurat tak znechutit. Treba jednoznacne pockat na final!
Však v pohodě, rád si počkám :-). Jen mám tak trošku obavu, ono v RC verzi už by v podstatě mělo až na drobnosti vše fungovat - a tohle fakt drobnost není :-(.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 21 Dubna 2008, 07:34:27 »
Však v pohodě, rád si počkám :-). Jen mám tak trošku obavu, ono v RC verzi už by v podstatě mělo až na drobnosti vše fungovat - a tohle fakt drobnost není :-(.
Ja som to nepisal specialne tebe, ale na margo uz hromadu prispevkov od ludi, ktori linux videli z rychliku a hned si supnu njaku alfu....Co sa tyka teba, tak samozrejme neviem...
Drobnost to samozrejme neni a nezda sa mi, ze by canonical vydal take rc. Mozno ze ano, to sa uvidi za 3 dni - ale asi by bolo treba vylucit ostatne dovody tej chyby - tj zle stiahnute, zle vypalene, skontrolovat integritu CD...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 21 Dubna 2008, 10:02:45 »
Psal jste, že jste vyzkoušel všechny volby jako noacpi atd. Pokud jste to ještě nevyskoušel, zkuste dát
Kód: [Vybrat]
pci=nomsiU mě to problém s detekcí SATA disku zabralo.

Taky by mohl pomoci parametr
all_generic_ide
Taky zkuste v BIOSu nastavovat různé SATA režimy - Native IDE, Legaci IDE, AHCI
« Poslední změna: 21 Dubna 2008, 10:06:13 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

DTJ

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 21 Dubna 2008, 12:30:55 »
Psal jste, že jste vyzkoušel všechny volby jako noacpi atd. Pokud jste to ještě nevyskoušel, zkuste dát

all_generic_ide

Díky, teď jsem v práci ale večer to určitě vyzkouším a dám sem vědět. Děkuji.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 21 Dubna 2008, 16:27:59 »

all_generic_ide
AHCI nepomohlo.... zkusím ty přepínače kernelu....ale až ve čtvrtek se dostanu k mýmu desktopu.... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 24 Dubna 2008, 14:12:46 »
Funguje...díky  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.