Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s compizem - rámy oken  (Přečteno 4535 krát)

kafooo

• Návštěvník
Problémy s compizem - rámy oken
« kdy: 20 Ledna 2008, 11:38:53 »
Chtěl jsem si dát v compizu kostku , tak jsem povolil efekt kostky a uz jsem si chtel nastavit 4 plochy , kdyz jsem si vsimnul , ze se nedá prepinat mezi plochama. Chvili jsem se v nastaveni obrazovky atd. s tim snazil neco delat , nakonec to dopadlo tak ze se mi podarilo udelat plochu 4x vetsi nez mam monitor , tak jsem vypnul efekt kostky . Pri naslednem odhlaseni/prihlaseni jsem mel monitor v rozliseni 640*480.  Rozliseni jsem si zmenil na puvodnich 1024*neco , beha to v pohode , ovsem ramy oken jsou uplne pryc. Driv se mi tohle sem tam stavalo , ovsem stacil reset a bylo vse v poradku . K tomu se mi totalne zmenil font v opere i kopete. Existuje v ubuntu ( 7.10 , grafika Nvidia Geforce 4 )  neco jako obnoveni systemu , popripadne jina rada jak tohleto vyresit?
predem diky za odpovedi

EDIT:  pri vypnuti compiz mi vsechno bezi jak ma, ovsem pri zapnuti problem pretrvava.
« Poslední změna: 25 Února 2008, 23:47:36 od Anna Taliánová »

kafooo

• Návštěvník
Re: Problémy s compiz a rámy oken
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2008, 11:55:47 »
tak jsem skusil kompletne odinstalovat a nainstalovat compiz a stale nic :-(

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2008, 12:14:51 »
A máte v CompizConfig Settings Manager zapnuté Dekorace oken?

kafooo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2008, 12:23:54 »
Ano , to jsem zapnute mel , problem jsem vyresil reinstalaci ovladacu grafiky

existpierre

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2008, 12:26:26 »
neviem aku mas kartu, ja mam nvidia. Raz som mal tiez problem ze som nevidel hornu listu a na nete som nasiel, ze treba daco zmenit v xorgu. Pozri sa do /etc/X11/xorg.conf, ci mas v sekcii Device

Option         "AddARGBVisuals" "True"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"

ak ne tak dopln a restartni X.

ak by ti nahodou X nenabehlo (v kazdom pripade by to malo ist normal), tak spusti si v konzole text editor

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

najdi tu sekciu, vymaz tie dva riadky. a potom daj ctr+o pre ulozenie, enter a potom ctrl+x pre ukoncenie, potom uz len start X.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2008, 07:57:01 »
V grafice zřejmě problém nebude. kafooo přečti si návod, třeba ti pomůže: http://wiki.ubuntu.cz/Compiz_Fusion?action=show&redirect=Compiz+Fusion+ve+7.10+Gutsy+Gibbon

PAdAM

• Návštěvník
Re: Problémy s compizem - rámy oken
« Odpověď #6 kdy: 12 Dubna 2008, 13:10:49 »
nechcem vytavar novu temu o tomto lebo je ich tu kopec takze si pozicam tuto..

pred par dnami som sa hral s nastaveniami copmizu uz si uplne nepametam pri akej situacii mi zmizili ramy okien(stavalo sa to dost casto ale vzdy sa to vyriesilo compiz--replace &) no tentoraz nie. skusal som zakladne postupy compiz som odinstaloval a nainstaloval niekolko krat, drajvre ku grafike(NV FX5600XT) som tiez niekolko krat preinstaloval, no nepomohlo. Ramy okien su zaskrtnute(keby nieco) a ostatny efekty funguju. Este som si vsimol ze po vyvolaniu nvidia-setings to zahlasi chybu "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server. " Toto som ako root spravil ale taktiez bez vysledku. (Tie dva riadky co su tu o par postov vyssie v xorg.conf uz su). Mam Kubuntu 7.10. Dakujem za pomoc

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #7 kdy: 14 Dubna 2008, 09:47:15 »
Kubuntu nemám, ale zkuste v managerovi zapnout/vypnout dekoraci oken. Pokud to nemopůže, nainstalujte si přrs synaptic Emerald. Ten se stará o dekoraci oken. V nastavení si můžete vybrat tvar, barvu atd..

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Dubna 2008, 17:05:00 »
Zkontroluj zda máš nainstalován balík compiz-gnome (v synapicu) ....setkal jsem  se s típto problémem u několika známých a převážně a záhadně neměli instalovaný tento balík. Má na starosti právě okenní dekorace.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #9 kdy: 17 Dubna 2008, 17:08:24 »
Možná že to nebude váš problém, ale mě se stalo, že jsem nainstaloval compiz a nešli mi rámy. Zjistil jsem, že "není" nainstalovaný emerald. Ten by se měl (jdu po paměti) posléze spustit příkazem emerald --replace &
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.