Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Release Candidate  (Přečteno 17200 krát)

neonfish

• Návštěvník
Re: Release Candidate
« Odpověď #50 kdy: 21 Dubna 2008, 13:46:51 »
Zdravim ..mam taky problem ..RC mi nexce spustit ked dam vyskusat system bez instalacie ,alebo instalaciu ,..nacitava a potom vsetko Padne do BusyBoxu :-(
Bohužel toto může být způsobeno řadou věcí. Zkuste dát při spouštění jádru parametr nosplash a smazat parametr quiet a uvidíte, při čem že to do toho BusyBoxu spadne.
Mě to například dělalo při detekci SATA disku z nové řady od Seagate. Vše vyřešilo přidání parametru pci=nomsi.

Cela situacia je vlastne takato: Image s cd som vypalil pomocou DVD decrypteru na DVD.Strcil do Notebooku  (starsi model Fujitsu-siemens s turionom 64 ,512 ram,60 gb HDD  atd..) vzdy to skoncilo v Busyboxe:-( strcil som to do PC(Athlon 1700,512mb Ram,) .a ta m vsetko v pohode sa spustilo.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #51 kdy: 21 Dubna 2008, 13:53:11 »
Cela situacia je vlastne takato: Image s cd som vypalil pomocou DVD decrypteru na DVD.Strcil do Notebooku  (starsi model Fujitsu-siemens s turionom 64 ,512 ram,60 gb HDD  atd..) vzdy to skoncilo v Busyboxe:-( strcil som to do PC(Athlon 1700,512mb Ram,) .a ta m vsetko v pohode sa spustilo.

Je to zkrátka problém s detekcí/funkcí nějakého hardware, který v notebooku je (např. u mě si HH nerozumělo s čipem SB600, který se na AMD chipsetech stará o SATA disky) -když jsem SATA řadič vypnul vše chodilo tak, jak mělo. Když byl zapnutý, vše, kromě MEMTestu končilo v BusyBoxu.

Doporučuju bootovat s parametrem nosplash a ještě bez parametru quiet a zkoumat, po jakém výpisu to do BusyBoxu spadne. Tak se dá snadno identifikovat, v čem ten problém přesně vězí.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

neonfish

• Návštěvník
« Odpověď #52 kdy: 22 Dubna 2008, 16:09:54 »

Je to zkrátka problém s detekcí/funkcí nějakého hardware, který v notebooku je (např. u mě si HH nerozumělo s čipem SB600, který se na AMD chipsetech stará o SATA disky) -když jsem SATA řadič vypnul vše chodilo tak, jak mělo. Když byl zapnutý, vše, kromě MEMTestu končilo v BusyBoxu.

Doporučuju bootovat s parametrem nosplash a ještě bez parametru quiet a zkoumat, po jakém výpisu to do BusyBoxu spadne. Tak se dá snadno identifikovat, v čem ten problém přesně vězí.

Prolem je vyrieseny dakujem

edit:Jednoducho som si vypalil IMAGE znovu ale tentokrat som si zohnal cd :-) a potom som dal prikazy ako nospalsh a bez parametru quiet a uz to ficalo..neviem presne vcom bol problem.
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 20:51:56 od neonfish »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #53 kdy: 22 Dubna 2008, 16:54:36 »

Prolem je vyrieseny dakujem

Prosím, když problém vyřešíte, popiště jak, popřípadě která rada na fóru byla nejužitečnější. Díky.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Release Candidate - nevydržal som
« Odpověď #54 kdy: 22 Dubna 2008, 19:37:14 »
Až do dnes som sa statočne bránil inštalácii 8.04 RC. Dnes som to nevydržal a nainštaloval. A kedže niesom samovrah, tak čistá inštalácia na čistý disk, na druhom disku mám samozrejme vyladený 7.10 s default bootovaním.

Záver? - Možem odporučiť. Vše je funkčné, pohodové, subjektivne rýchlejšie. Jediné čo mi inštalácia nespravila, napriek tomu, že mi to ponúkla, bol import profilov Firefoxu. No čo už, to zasa nieje až taký problém. Vo všetkom ostatnom, v čom sa vŕta normálny uživateľ, som nenašiel chybu a som maximálne spokojný. Tak to iba pre info.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

Pavel Půlpán

« Odpověď #55 kdy: 22 Dubna 2008, 19:38:43 »
Dnes vyšlo oficiální oznámení o vydání desktopové verze:
http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.04-lts-desktop

Obrazy budou k dispozici od čtvrtka.

chrasty

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: 24 Dubna 2008, 12:46:35 »
Čauky, funguje už někomu Glipper? Mně jde sice naistalovat, ale v menu není a ani z konzole nejde spustit. Dík
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 12:57:49 od chrasty »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.